dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

cristiano ronaldo pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo grozil selektorju?! Noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za SDS je napad na Grimsa nekaj, o čemer bi moral razpravljati odbor za kulturo?

Deli na:
Za SDS je napad na Grimsa nekaj, o čemer bi moral razpravljati odbor za kulturo?

Branko Grims - Foto: sta

Poslanska skupina SDS predsednico odbora DZ za kulturo Tamaro Vonta (Svoboda) poziva naj v najkrajšem času skliče nujno sejo odbora, na kateri bi obravnavali stopnjevanje sovražnosti, spodbujanja nasilja in napade proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot. To se jim zdi nujno zaradi fizičnega napada na poslanca SDS Branka Grimsa.

Vonto pozivajo naj upošteva poslovniška določila pri sklicevanju sej odbora za kulturo, saj so nanjo že 9. novembra naslovili zahtevo za sklic nujne seje. Poslovnik DZ namreč določa, da mora biti seja izvedena v 14 dneh po vložitvi zahteve poslanske skupine, je spomnila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Do včerajšnjega dne, torej 14 dni po vložitvi, do sklica seje še ni prišlo, je zapisala Godčeva. V SDS zahtevajo sklic seje, na kateri bi obravnavali dejanja na področju medijev in kulture, ki načrtno stopnjujejo sovražnost, spodbujajo nasilje in napade proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora.

Poslanska skupina meni, da je problematika potrebna razprave zaradi fizičnega napada na "našega poslanca Branka Grimsa pred državnim zborom konec oktobra in zaradi verbalnih napadov, žaljenja in pljuvanja poslank in poslancev, menimo, da je skrajni čas za skupno in hitro ukrepanje".

STA na pojasnilo predsednice odbora za kulturo in DZ še čaka.

Razpravo na to temo je 15. novembra začel že odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, vendar so sejo prekinili. Kot so za STA takrat pojasnili v poslanski skupini Svoboda, naj bi bila v prihodnje sklicana skupna seja odbora za notranje zadeve in odbora za pravosodje.