Revija Reporter
Slovenija

Za osnovnošolce iz celotne Slovenije do sedaj zbrali kar 90.500 evrov

Reporter

8. dec. 2021 13:17 Osveženo: 13:18 / 08. 12. 2021

Deli na:

Otroški pevski zbor

Željko Stevanić

Vsak december poteka tradicionalen dobrodelni Miklavžev koncert, ki združuje dobro glasbo in dobrodelnost. Tudi letos so moči združili RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary Distrikt 1912 in za otroke, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem, zbrali skoraj 90.500 evrov.

Osnovne šole, ki poskrbijo, da pride pomoč v prave roke,  se še vedno lahko prijavijo na Rotaryjev razpis za prejetje sredstev. Prijavijo se lahko na http://www.rotary-klub-lj.si/.  Še ves december pa se tudi zbira sredstva, in sicer tako, da na 1919 pošljete besedo MIKLAVZ10 ali MIKLAVZ5 in darujete 10 oziroma 5 evrov.

David Lukanović, predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator Miklavževega koncerta, ob tem razlaga, da gre za drugi najuspešnejši Miklavžev koncert v zgodovini. »Sodelujemo z različnimi osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Zavedamo se, da ne gre za velike zneske, ampak pomagamo res mnogim otrokom,« je povedal Lukanović. Letos bodo zbrana sredstva v pomoč tudi otrokom, ki se težje spoprijemajo z epidemijo covida-19.

Nastopal je tudi kantavtor Iztok Mlakar.

Željko Stevanić