GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dobrodelna dražba briških vin DOK 2023

Deli na:
Dobrodelna dražba briških vin DOK 2023

Dobrodelna dražba vin sodelujočih briških vinarjev na dogodku Dnevi odprtih kleti – DOK, ki ga organizira ekipa Kontrabant je postala že stalnica, dobrodelna sredstva pa se drugo leto zapored zbirajo prek Rotary kluba Medana-Goriška.

Celoten izkupiček dražbe bo tokrat usmerjen v nabavo naprav, ki rešujejo življenja – tj. dveh defibrilatorjev, ki se jih bo namestilo na bolj frekventni točki v Brdih: Šmartno in stolp Gonjače. Defibrilator je namreč v kombinaciji z dobro izvedenimi stisi prsnega koša edina terapija, ki lahko reši življenje v primeru srčnega zastoja. Morebiten višek sredstev bo klub namenil družinam v stiski v sodelovanju s komisijo za socialna vprašanja na občini Brda. Vina, ki so jih v ta namen darovali vinarji, pa letos pišejo prav posebno zgodbo.

Letošnja dražba vin bo nekaj zelo posebnega, saj so moči združili 36 briških vinarjev, ki sodeluje na dogodku Dnevi odprtih kleti – DOK 2023, ekipa rotarijcev, organizator dogodka Kontrabant in Mednarodni Festival Vizualnih Umetnosti ART CIRCLE International. Po dobrem mesecu dela je tako nastalo 37 edinstvenih 3-litrskih steklenic, vsaka od njih opremljena z unikatno in neponovljivo etiketo mednarodnih umetnikov, ki so bili izbrani za umetniške rezidence na ART CIRCLE SPRING 2023 festivalu marca v Goriških brdih. Steklenice bodo zapakirane v posebnem lesenem zabojčku z logotipom. “S projektom smo želeli poudariti skupne vrednote vseh štirih partnerjev: dobrodelnost, vinarstvo ter vinogradništvo, umetnost in skrb za okolje,” pove organizator dogodka Dnevi odprtih kleti – DOK Brda Dani Strehar.

Sodelujte na dobrodelni dražbi: www.kontrabant.si/drazba

»Ekipa festivala ART CIRCLE International je izbrala kvalitetne mednarodne umetnike, da so ustvarili posebne unikatne vinske etikete, kot manjša likovna dela, za to dobrodelno dražbo. Povabilu pobudnikom smo se z veseljem odzvali, saj so tudi v naši ekipi rotarijci. Prepletanje in povezovanje področij umetnosti, vinarstva in turizma sta naš fokus že od vsega začetka organiziranja umetniških rezidenc v Brdih od 2011. Kulturna ambasada Nemčije, ŠČUREK Vino je naša lokacija neprekinjeno že od leta 2014, kar dokazuje odlično sodelovanje in posluh vinarjev s svojo blagovno znamko za povezovanje z umetniki. Najnovejša, letos odprta Kulturna ambasada Nizozemske – Vinarstvo EDI SIMČIČ pa je dokaz, da tudi pomembne države na področju kulture prepoznajo našo dodano vrednost,« pove umetniški direktor ART CIRCLE International in akademski slikar Klemen Brun.

»Konceptualni pristop in motivi za ustvarjanje so skozi oči umetnika tudi za tak projekt povsem sorodni ustaljeni umetniški praksi. Umetniki smo se resno lotili izziva in poskušali povezati svoj avtorski likovni izraz s karakteristikami okolja, določenega vinarja ali vina samega. Z dodatkom note dobrodelnosti, ki je nam, umetnikom, zelo blizu, je bil izziv toliko bolj zanimiv,« doda Maša Gala, akademska slikarka in koordinator projekta ART CIRCLE International.

Kako bo potekala dražba?

Dražba poteka na spletni strani https://www.kontrabant.si/izdelki/dok/drazba/ s pričetkom dne 23. 5. 2023 ob 12. uri. Izklicna cena za vsak posamezno steklenico vina je 150,00 evrov.

Dražitelji lahko izklicno ceno poljubno zvišujejo. Vsak dan se (predvidoma dvakrat dnevno) na spletnem portalu objavi najvišje ponudbe, ki so bile prejete v preteklih 24 urah, pri čemer je najvišji znesek zadnjega dne lahko objavljen večkrat v dnevu.

Dražba se zaključi 6. 6. 2023 ob 12. uri.