padavine, radarska, 16.8. Svet24.si

Nevihta se je iztrošila pred slovensko Obalo

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

anne-heche Odkrito.si

20-letni sin uničen od žalosti

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rotary Slovenija, OKS in Petrol podarjajo nasmehe

Deli na:
Rotary Slovenija, OKS in Petrol podarjajo nasmehe

Foto: revija zvezde

Rotary Slovenija je s Petrolom in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) združil moči pri pisanju zgodbe »Podari nasmeh«, v okviru katere želijo razširiti iniciativo in poleg zmanjšanja uporabe plastenk za vodo, podpreti športnike iz socialno šibkejših okolij.

Rotary Slovenija in Steklarna Hrastnik sta si zastavila cilj, da Slovenija v petih letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo. V ta namen so predstavili steklenko Glassy Classy, s katero so uporabniki v manj kot enem letu zmanjšali odpad plastenk za kar 10 %, po treh letih uporabe pa bi ogljični odtis proizvodnje embalaže lahko zmanjšali za kar 98 %.

Za dvojno dober namen

Na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu, bodo na voljo steklenke Glassy Classy. Od vsakega nakupa steklenke bo Petrol namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen programa je poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje.

V Petrolu so z veseljem pristopili k partnerstvu z OKS in Rotary Slovenija, saj so kot podjetje zavezani k trajnosti (ekonomski, družbeni in okoljski). Z zgodbo »Podari nasmeh« lahko na navdihujoč način zmanjšajo uporabo plastenk za vodo ter obenem zbirajo sredstva za dober namen. Projekt Glassy Classy so prav tako že podprli številni športniki, med njimi so ambasadorji Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.

Glassy Classy je prvi korak za lepšo prihodnost

»Veseli nas, da se k iniciativi za svet brez plastike pridružuje vse več partnerjev. Svet lahko na bolje spremenimo le z lastnim zgledom in nakup steklenke Glassy Classy je lahko prvi korak v lepšo, čistejšo in bolj zdravo prihodnost,« je poudaril Iztok Seljak, konceptualni vodja projekta in guverner Distrikta 1912.