pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za Kosa je Klemenčičev odstop »neresen, neodgovoren in izdaja zaupanja«

Deli na:
Za Kosa je Klemenčičev odstop »neresen, neodgovoren in izdaja zaupanja«

Foto: Arhiv Reporterja

Nekdanji predsednik komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Drago Kos nad odstopom vodstva komisije za preprečevanje korupcije razočaran. "To je neresno, neodgovorno in izdaja zaupanja tako slovenskih državljanov kot tudi strokovnega osebja v komisiji," je dejal za STA. Dodal je, da je njihov odstop slaba popotnica za prihodnjo ekipo.

Kos je dejal, da boj proti korupciji zahteva lastnosti, kot so vztrajnost, potrpežljivost, nepopustljivost "in po današnjem dejanju je očitno, da ti trije teh lastnosti nimajo".

Na nekatere ocene, da je KPK s to potezo sprožila alarm v državi, pa je dejal, da ima država že čisto dovolj alarmov, takšnih in podobnih. "V tej državi je treba delati in se boriti proti korupciji in KPK je bila na dobri poti," je dejal.

Ob tem je poudaril, da je imela komisija, ki odstopa, politično podporo, ki je bila izražena tako v sprejemu zakonodaje kot tudi v materialni podpori. "Moram pa reči, da nisem opazil, da bi konkretno opozarjali o tem, kaj morajo konkretni organi storiti. Te njihove navedbe mi niso najbolj jasne," je dejal na argument komisije, da so dlje opozarjali na to, kaj vse je treba spremeniti za uspešen boj s korupcijo, a se ni storilo nič.

Kar se zakonodaje tiče, je imela komisija po Kosovem mnenju "zagotovo dovolj proste roke za ustrezno delovanje". Kadrov pa v državi, kot je Slovenija, tako ali tako nikoli ni dovolj, pravi. Komisija je imela tako po njegovem mnenju dosti boljše pogoje za delo, kot jih je imela v prejšnjem obdobju.

Sicer pa Kos meni, da bo ta poteza komisije zelo slaba popotnica naslednjemu sestavu. "Sedanje vodstvo bi moralo vsaj razmisliti o tem, kakšno popotnico bo pustilo svojemu nasledniku," je dodal.

Sicer pa kot velik dosežek komisije šteje aplikacijo Supervizor, kot največjo napako pa odstop.