evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Klemenčiča domnevne kršitve na RTV Koper ne zanimajo

Deli na:
Klemenčiča domnevne kršitve na RTV Koper ne zanimajo

Foto: Bobo

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je novembra prejela anonimno prijavo o domnevnih malverzacijah vodje regionalnega centra RTV Koper Capodistria, Dragomira Mikelića, a po mnenju Klemenčičeve komisije očitki iz anonimke ne "dajejo podlage za resen sum kršitve iz pristojnosti komisije", poročajo Slovenske novice.

Anonimka Mikeliću očita sporne zaposlitve, med drugim tudi njegovega sina Damirja, pa zaposlitev družinskih članov šefa režiserjev Petra Juratovca.

V centru naj bi se izvajale dejavnosti, do katerih so posamezniki prišli izključno zaradi poznanstva z vodjo centra. Mikelićev prijatelj naj bi v kleti Radia Koper Capodistria izvajal gostinsko dejavnost, ob delih v prostorih centra so izvajalci vselej podjetniki, ki so povezani z Mikelićem, navaja anonimka. Kupljena naj bi bila tudi draga oprema, za uporabo katere pa osebje regionalnega centra naj ne bi bilo primerno usposobljeno.

Vodja tehnične produkcije Valter Podgornik naj bi opremo centra uporabljal za zasebne posle: s službeno opremo naj bi med drugim snemal poroko Damirja Mikelića in v prostorih javnega zavoda izdeloval grafike za komercialne televizije. Podobno naj bi ravnala tudi znana televizijska voditeljica Lorella Flego, trdi anonimka.

Komisija za preprečevanje korupcije meni, da za obravnavo navedb iz anonimke ni pristojna, je pa zadevo "odstopila v pristojno reševanje/informacijo generalnemu direktorju RTV Slovenija, nadzornemu svetu RTV Slovenija in Inšpektoratu RS za delo", proočajo Slovenske novice.