Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Z mrežnim inkubatorjem do novih podjetij in delovnih mest

Deli na:
Z mrežnim inkubatorjem do novih podjetij in delovnih mest

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva - Foto: Perspektiva

»Z novim Mrežnim podjetniškim inkubatorjem Perspektiva bo dobilo podjetništvo v regiji večji pomen, ustanovilo se bo nova podjetja, z njimi pa bo zagotovljenih več delovnih mest,« je o Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva, ki je nastal na pobudo Podjetniškega inkubatorja Perspektiva, poudarila vodja inkubatorja dr. Jana Nadoh Bergoč.

V regijskem inkubatorju je skupno povezanih šest občin, in sicer Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loška dolina in Bloke. Središče inkubatorja je v Postojni. V Pivki je sicer v nastajanju tudi proizvodni inkubator, ki naj bi bil dokončan konec prihodnjega leta.

»Ideja o mrežnem inkubatorju v naši regiji obstaja že od 2006, zato smo resnično veseli, da smo jo vendarle uspeli tudi v resnici realizirati. Župani šestih občin so prepoznali dodano vrednost in pomembnost tudi podpore novim podjetjem in na sploh gospodarstva v naši regiji. Znali so se povezati in sedaj skupaj peljemo zgodbo naprej, pred nami pa je, verjamem, zelo svetla prihodnost za našo regijo,« je dodala dr. Jana Nadoh Bergoč.


Prednosti Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva in Podjetniškega inkubatorja Perspektiva so predanost, odprtost in srčnost. »Samo lani je skozi programe Podjetniškega inkubatorja Perspektiva šlo več kot 700 ljudi. V tem trenutku je v naše programe aktivno vključenih nekaj več kot 40 posameznikov, bodisi v individualnih ali skupinskih programih. V kratkem času smo res naredili ogromno,« je dodala vodja Podjetniškega inkubatorja Perspektiva.

V teku je prenova stavbe v Postojni, v kateri se nahaja sedež inkubatorja Perspektiva. »Poleg obstoječih 8 poslovnih prostorov se bo uredilo še deset novih pisarn, na novo bomo dobili opremljen učni laboratorij in nove konferenčne prostore, prilagojene potrebam sodobnih podjetij. Novi prostori bodo podjetjem služili pri premagovanju začetnih težav pri ustanavljanju, organiziranju in razvoju poslovanja. Ta stavba bo dodatno »oživela«, kar nas izredno veseli,« opisuje dr. Jana Nadoh Bergoč in dodaja, da ima podjetništvo, ki je gonilo razvoja gospodarstva, v njihovi regiji velik potencial, predvsem pa pomembno podporo z jasnimi in pogumnimi vizijami ter cilji.

V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva je povezanih šest občin, in sicer Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loška dolina in Bloke. Namen inkubatorja je na širšem območju spodbuditi nastajanje in rast novih podjetij. Podjetnikom je inkubator v pomoč pri razvoju poslovnih modelov, iskanju novih poslovnih priložnosti in finančnih virov. Središče inkubatorja je v Postojni.