Revija Reporter
Slovenija

Vrhovni sodniki zavrnili morilca iz Pržana

STA

27. dec. 2019 10:02 Osveženo: 10:05 / 27. 12. 2019

Deli na:

Bojan Kajfež

Samo Strel

Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti, ki jo je na pravnomočno sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča za uboj 38-letne Petre Kramberger aprila 2017 v ljubljanskem Pržanu vložila obramba Bojana Kajfeža, poročajo današnje Slovenske novice. Kajfež je bil obsojen na skupno 14 let in pol zapora.

Kajfežev zagovornik Marko Makuc se je po navedbah časnika v zahtevi za varstvo zakonitosti zavzel za oprostilno sodbo ali novo sojenje. Okrožno sodišče je namreč po zagovornikovi oceni napačno zaključilo, da Kajfež v času storitve kaznivega dejanja ni bil neprišteven. oz. najmanj bistveno zmanjšano prišteven.

Okrožno sodišče v Ljubljani je Kajfeža, ki je 17. aprila 2017 v ljubljanskem Pržanu streljal na Krambergerjevo in jo ubil, spoznalo za krivega uboja in povzročitve splošne nevarnosti ter mu aprila 2018 izreklo skupno 14 let in pol zapora. Sodišče pri tem ni sledilo očitkom iz obtožnice, da je šlo za umor. Na sodbo sta se pritožila tako tožilec Marko Godec kot obramba.

Višje sodišče v Ljubljani je po obravnavi pritožb novembra lani pritrdilo odločitvi prvostopenjskega sodišča, da je Kajfež kriv uboja 38-letnice. S tem so pravnomočno potrdili sodbo okrožnega sodišča, s katero je bil obsojen na 14 let in pol zaporne kazni.

Kajfež bo sicer še enkrat stopil pred sodnika, in sicer zaradi ropov, ki naj bi ju zagrešil v mesecih pred ubojem. Po navedbah današnjih Slovenskih novic je marca na predobravnavnem naroku oba ropa zanikal, sojenje pa se še ni začelo.