Revija Reporter
Slovenija

Vlada naj bi razrešila Vraničar Ermanovo, znana je tudi njena naslednica

STA

24. okt. 2018 16:06 Osveženo: 18:05 / 24. 10. 2018

Deli na:

Mateja Vraničar Erman

Bobo

Vlada bo v četrtek odločala o predlogu za razrešitev državne sekretarke na ministrstvu za finance Mateje Vraničar Erman, so potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Vraničar Ermanova je na ministrstvu pristojna za davke, v vladi Mira Cerarja pa je bila ministrica za finance.

Predlog za razrešitev Vraničar Ermanove naj bi vložil finančni minister Andrej Bertoncelj. Razlog naj bi bil v njuni nekompatibilnosti.

Po neuradnih informacijah STA naj bi do odhoda Vraničar Ermanove s položaja prišlo zato, ker naj bi Bertoncelj ne bil seznanjen z izhodišči za pripravo zakona o davku na nepremičnine, poleg tega pa naj bi "strigli" nekateri podatki v proračunu za prihodnje leto, saj naj nekateri odhodki ne bi bili predvideni. Na ministrstvu teh informacij ne komentirajo.

Neuradno naj bi imela vlada v četrtek na mizi predlog, da za novo državno sekretarko imenuje Natalijo Kovač Jereb, trenutno državno sekretarko na notranjem ministrstvu, ki je bila pred tem višja finančna inšpektorica na Finančni upravi RS. Kovač Jerebova sodi v kvoto LMŠ, saj je tudi kandidirala na strankini listi v Idriji.

O tem danes piše tudi časnik Finance, ki obenem napoveduje, da naj bi Kovač Jerebovo na položaju državne sekretarke na notranjem ministrstvu zamenjala Melita Šinkovec, trenutna vodja kabineta notranjega ministra Boštjana Poklukarja.