blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Vlada in koalicija po besedah Cerarja normalno delujeta naprej

Deli na:
Vlada in koalicija po besedah Cerarja normalno delujeta naprej

Foto: STA - Do izvolitve nove bo vlada opravljala le še tekoče posle, kar pomeni, da bo pri svojem delu omejena le na sprejemanje nujnih odločitev.

Premier Miro Cerar je ob robu današnjega obiska vlade v Posavju povedal, da vlada in koalicija kljub dvema preglasovanjema, ki sta se zgodili v zadnjem času, normalno delujeta naprej. Prepričan je, da bo vlada do konca mandata sprejela še kar nekaj pomembnih odločitev.

Po besedah Cerarja je SMC koalicijski partnerici - SD in DeSUS - v primeru uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju morala preglasovati, ker nista pristali na odpravo krivic, ki je bila direktorjem javnih zavodov in ravnateljem narejena leta 2006.

V primeru projekta za zagotavljanje poslovne in plačilne stabilnosti zavodov ter optimizacijo vodenja in poslovanja v javnih bolnišnicah, so v SMC koalicijske partnerice po besedah Cerarja preglasovali, ker vsako zaviranje tega, "da izvedemo sanacijske ukrepe, pomeni to, da se ne ukvarjamo s tem, kako je treba zdravstvo upravljati bolje, kot je bilo upravljano do zdaj". Dobro upravljanje vladi nalaga tudi zakon, je dejal.

Preglasovanje v vladi se sicer po besedah Cerarja zgodi le redko, saj si kot premier vedno želi, da bi se odločali sporazumno.

Glede menjave vodstva Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je Cerar dejal, da je trenutno vodstvo "žal izgubilo zaupanje javnosti in precejšnjega dela zdravnikov". "Zato podpiram odločitve, ki se dogajajo, in pa to, da se vodstvo zamenja," je dejal.

Glede zamenjave uprave Luke Koper je dejal, da je ta v pristojnosti nadzornega sveta. Si pa želi, da se najde rešitev, ki bo dobra za Luko Koper in projekte, ki jih vlada želi izvest v korist Luke Koper. "Tu potrebujemo neko normalno razvojno usmerjeno upravo," je dejal.