pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Višje sodišče v Mariboru je razsodilo: dr. Lovro Šturm ni zlorabil uradnega položaja

Deli na:
Višje sodišče v Mariboru je razsodilo: dr. Lovro Šturm ni zlorabil uradnega položaja

Foto: Bobo

Višje sodišče v Mariboru je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo okrožnega državnega tožilca in potrdilo sodbo Okrajnega sodišča V Ljubljani, da dr. Lovro Šturm v funkciji ministra za pravosodje leta 2008 ni zlorabil uradnega položaja. Razsodilo je tudi, da stroški pritožbenega postopka obremenjujejo proračun.

Okrajno sodišče v Ljubljani je s sodbo z dne 29. 8. 2013 dr. Lovra Šturma oprostilo obtožbe, ki mu je očitala storitev kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja iz prvega odstavka 257. člena Kazenskega zakonika. Sodišče je tudi odločilo, da stroški kazenskega postopka ter potrebni izdatki ter nagrada  njegovega zagovornika bremenijo proračun.

Zoper sodbo Okrajnega sodišča v Ljubljani se je pritožil državni tožilec zaradi po njegovem mnenju zmotne in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja, s predlogom pritožbenemu sodišču, da sodbo razveljavi ter zadevo vrne sodišču prve stopnje pred drugega sodnika. Dr. Lovro Šturm je na pritožbo odgovoril in predlagal, da sodišče pritožbo kot neutemlejeno zavrne.

Ugotovitev Višjega sodišča v Mariboru je, da dejansko stanje obravnavane zadeve sodišče prve stopnje ni ugotovilo zmotno in tudi ne nepopolno, razjasnilo je vsa odločilna dejstva in zanesljivo zaključilo, da obdolžencu ni dokazano, da je storil očitano kaznivo dejanje, zato ga je utemeljeno oprostilo obtožbe. Pritožbeno sodišče se strinja tudi z razlogi, s katerimi je utemeljilo oprostilni izrek in jih povzema kot pravilne.