markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Virantovi pozivajo Vogrina k odstopu

Deli na:

Svet stranke Lista Virant je soglasno podprl odločitev predsednika stranke Gregorja Viranta, da poslanca Ivana Vogrina pozove k odstopu s poslanskega mesta, je v izjavi med sejo sveta stranke povedal Virant. Kot je pojasnil, je poslanca k odstopu pozval že v preteklih dneh. Vogrin je ob tem povedal, da bo o odstopu še premislil.

Kot je dejal Virant, je prepričan, da nekdo ki je ustvaril takšne dolgove in ki denar dolguje tudi mnogim malim ljudem, ne more in ne sme biti poslanec. "Zato pričakujem, da bo odstopil. Če tega ne bo storil do konca tedna, ga bomo naslednji teden izključili iz poslanske skupine," je povedal.

Vogrin je v izjavi med sejo dejal, da še ne ve, kaj bo storil. "V tem trenutku se še nisem ničesar odločil. V miru bom premislil zadeve in se potem v nekem doglednem času odločil," je povedal in dodal, da je že na svetu stranke pojasnil, da ne sprejema nobenih časovnih omejitev. Kot je pojasnil, do konca tedna zagotovo še ne bo sprejel odločitve o odstopu. Dejal je tudi, da je na svetu stranke povedal, da naj stranka sprejme kakršnekoli odločitve, ki se ji zdijo primerne.

Po Virantovih besedah je odločitev o odstopu Vogrinova. "Če bi se odločil za odstop, bi bila racionalna rešitev, da odstopi čez približno dva meseca, tako da ne bodo potrebne nadomestne volitve, da ne bo dodatnih stroškov in da se tudi razmerja v parlamentu ne bi spremenila," je dejal.

Virant je povedal tudi, da če bi v stranki o Vogrinovih težavah z njegovim podjetjem vedeli prej, ga pred volitvami ne bi potrdili za svojega kandidata. Pojasnil je, da se je na kandidatni listi stranke znašel kot zadnji, saj je siceršnji kandidat stranke za volilni okraj Lenart dan pred vlaganjem kandidatur odstopil od kandidature. Tako niso imeli časa preverjati njegovih poslovnih zgodb, je dejal.

Stranka Lista Virant po Virantovih besedah računa na možnost, da bo ostala s sedmimi poslanci namesto osmih. Povedal je še, da se o izključitvi Vogrina iz stranke še niso pogovarjali.



Vogrin je na vprašanje o morebitnem prestopu v drugo poslansko skupino ali nastopu kot nepovezani poslanec odgovoril, da o tem še ne želi špekulirati. Dejal je, da z ekipo podjetja Interles, katerega solastnik je, iščejo rešitve za težave ter da bi bil stečaj najslabša rešitev. Na vprašanje, ali je pripravljen ostati v stranki, je odgovoril, da ji doslej nikoli ni obrnil hrbta.

Kmalu po volitvah se je v javnosti razkrilo, da je podjetje poslanca Vogrina dolžno več upnikom in da tudi vsem, ki so pri podjetju naročili storitve in plačali avans, teh storitev niso nudili. Virant je takrat Vogrinu dal čas do konca marca, da stanje sanira, sicer da bo svetu stranke predlagal, da Vogrina pozove k odstopu s funkcije.

Virant je svojo odločitev v torek predstavil poslanski skupini. Kot so iz stranke sporočili v petek, je Virant z odločitvijo, ki jo je sprejel, najprej seznanil Vogrina, nato poslansko skupino, danes pa še svet stranke.

Kot je sredi marca pojasnil Vogrin, je podjetje Interles, ki se ukvarja z montažo oken in vrat in katerega solastnik je, že povrnilo 70 odstotkov dolgov. Ob tem je poudaril, da tudi njegovemu podjetju dolgujejo pol milijona evrov. V petek pa je za STA pojasnil, da se vsak teden uspejo poravnati še s kakršno stranko.

Če bo Vogrin do sredine junija odstopil s poslanske funkcije, bodo v volilni enoti, v kateri je kandidiral, potrebne nadomestne volitve za poslanca. Lahko pa se tudi odloči, da izstopi iz poslanske skupine, in mandat nadaljuje kot nepovezani poslanec.