cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virantova DL tudi o podkupninah za člane

Deli na:
Virantova DL tudi o podkupninah za člane

Foto: Bobo

Svet Državljanske Liste bo popoldne razpravljal o aktualnih razmerah v politiki in v gospodarstvu. Iskali bodo rešitve za področje javnih financ, bančnega sektorja in trga dela, razpravljali o fiskalnem pravilu ter učinkovitejšem in odgovornejšem javnem sektorju. Dotaknili se bodo tudi delovanja koalicije.

Vodstvo stranke bo ukrepe predstavilo na novinarski konferenci z naslovom "Slovenija je sposobna sama rešiti svoje probleme". Poleg predsednika stranke Gregorja Viranta bosta sodelovala tudi oba ministra iz kvote stranke, minister za finance Janez Šušteršič ter minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanić.

Pričakovati je, da bodo člani sveta razpravljali tudi o tem, katerega kandidata za predsednika države bodo podprli na jesenskih volitvah, vendar dokončne odločitve naj ne bi še sprejeli.

Na seji sveta se ne bodo mogli izogniti tudi nedavnim informacijam o sumljivih transakcijam dvema članoma stranke. Kot so namreč v minulih dneh poročali mediji, so izvršni direktor Državljanske liste Janko Jenko, vodja kabineta ministra za finance Šušteršiča Jani Toroš in tudi župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk prejeli po nekaj tisoč evrov.

Slovenske novice so poročale, da naj bi šlo po njihovih informacijah za podkupnine, nakazane prek slamnatih podjetij, da bi igralničarju in enemu najbogatejših Slovencev Sergeju Racmanu pomagali do igralniških koncesij.

Jenko je za STA potrdil, da bo članom sveta stranke predstavil svojo plat zgodbe. Medijem pa je že povedal, da je denar vrnil pošiljatelju, saj da ni vedel, zakaj mu je nakazan. Z zadevo je seznanil tako stranko kot protikorupcijsko komisijo in NPU.