sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant ne vidi razloga za odstop s funkcije

Deli na:
Virant ne vidi razloga za odstop s funkcije

Foto: Bobo

Predsednik DZ Gregor Virant ne vidi razlogov za odstop, k čemur ga je po zapletu s podpisi v pobudi za referendum o slabi banki, ki jo je vložil Sindikat KNG, pozvala Pozitivna Slovenija. "Nobenega dokaza ni, da bi pri postopku s podpisi prišlo do napake v DZ. Nasprotno, v DZ smo težavo z nadzornimi mehanizmi odkrili in razrešili," je dejal za STA.

Potem ko so v DZ v torek ugotovili, da so na ministrstvo za notranje zadeve poslali 36 listov s podpisi za referendum več, kot so jih prejeli nazaj, je včeraj minister za notranje zadeve Vinko Gorenak zatrdil, da na ministrstvu ni prišlo do napake.

Ministrstvo za notranje zadeve je v DZ vrnilo 2733 podpisov Sindikata KNG, kolikor jih je dobilo, je na podlagi ugotovitev nadzora povedal Gorenak.

PS je na včerajšnji seji sveta stranke predsednika vlade Janeza Janšo pozvala, naj v treh dneh razreši Gorenaka. Če tega ne bo storil, bodo v stranki razmislili bodisi o interpelaciji ministra bodisi o interpelaciji cele vlade.

V primeru, da s funkcije ne bo odstopil Virant, pa bo PS zahtevala izredno sejo DZ, na kateri bi razpravljali o delu državnega zbora.

Janša je sicer še pred pozivom prvaka PS Zorana Jankovića dejal, da prvič sliši, da bi bil Gorenak odgovoren za to.

"Verjetno obstaja zapisnik, s katerim so uslužbenci DZ sprejeli določeno število podpisov. Glede na pravila, ki veljajo v DZ, bi morali v zapisnik vpisati, koliko podpisov je bilo vloženih in po tej sledi je treba iti naprej. Če te številke ni, pa vedno obstaja možnost, da kdo kaj odvzame ali doda," je Janša dejal v včerajšnji izjavi za medije v Dupleku, ko si je ogledal prizadeta območja v poplavah.