pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant danes na zagovoru pred poslanci; bo PS zamajala koalicijo?

Deli na:
Virant danes na zagovoru pred poslanci; bo PS zamajala koalicijo?

Foto: Bobo

Minister za notranje zadeve Gregor Virant se bo moral danes že drugič zagovarjati pred poslanci. Sklepati gre, da bo interpelacijo tudi tokrat uspešno prestal, saj bi predlagatelji potrebovali 46 glasov. Bi bil pa izid glasovanja lahko pokazatelj trdnosti in enotnosti koalicije. Podpore vseh poslancev PS namreč Virant ne more pričakovati.

Prvopodpisani pod interpelacijo je nekdanji poslanec DL, danes pa nepovezani poslanec Ivan Vogrin, še devet glasov za vložitev interpelacije so prispevali poslanci SDS.

Tokrat ministru in prvaku DL očitajo politično kadrovanje, saj naj bi nekdanjemu izvršnemu direktorju DL Janku Jenku pomagal v nadzorni svet Slovenske industrije jekla, in soodgovornost pri sistemski korupciji v povezavi z Jenkovim podjetjem PCX Invest. Očitajo mu tudi dvojna merila pri konkretnih "(ne)posegih" v vrhove nekaterih upravnih enot ter pri odnosu do ministra za infrastrukturo Sama Omerzela in nekdanjega gospodarskega ministra Stanka Stepišnika.

Virant sicer meni, da se očitki v interpelaciji večinoma ne nanašajo na njegovo delo, dokument pa je po njegovem mnenju žaljiv tudi do državljanov, ki poslance plačujejo.

V prvi interpelaciji Virantu ni odtegnil podpore noben na glasovanju navzoč koalicijski poslanec, a tokrat utegne biti drugače. Vprašljiva je predvsem podpora poslancev PS.

Interpelacijo bo po napovedih podprl poslanec PS Jožef Kavtičnik, isto utegneta ravnati še najmanj dva iz poslanskih vrst največje vladne stranke: Tina Komel in Stanko Stepišnik. Kako bodo glasovali ostali poslanci te stranke, ni povsem jasno. Nekateri bi se lahko vzdržali.

Čeprav tudi to skoraj zagotovo ne bo zamajalo Virantovega ministrskega stolčka, saj je za uspeh interpelacije potrebnih 46 poslanskih glasov, pa bi PS s takim ravnanjem po Virantovem mnenju dala "zelo čudno sporočilo", ki bi lahko ogrozilo nadaljnje delovanje koalicije.