Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

VIDEO: Tragična zgodba 17 letne Angele Meh v Sredi v sredo

Deli na:
VIDEO: Tragična zgodba 17 letne Angele Meh v Sredi v sredo

Foto: Top TV

Publicist in razisovalec naše mračne polpretekle zgodovine Roman Leljak je v zadnji oddaji Sreda v sredo Borisu Cipotu predstavil tragično zgodbo 17 letne Angele Meh, ki so jo Oznovci likvidirali 24. Junija 1945.

Po prijavi Ozne, sumili so jo, da je sodelovala z nacisti, jo je divizijsko vojaško sodišče kot mladoletnico obsodilo na smrt. Kazen so ji spremenili v kazen v delovnem taborišču, kjer pa je postala partizanska spolna sužnja.

Po ustnem izročilu Angela Meh ostane noseča. 21.06.1945 zdravnik dr. Loutner iz Gornjega Grada in zdravnik 7. partizanske brigade ugotavljata, da bi jo bilo potrebno odpeljati v bolnico v Celje. Šef OZNE za Gornji Grad je bil Stane Naglav. Ostali pripadniki OZNE pa so bili Stane Mavrič, Mirko Šmid, Bojan Gorenc, Franc Šircelj, Stane Kotnik in Alojz Firšt. Posvetujejo se s tovarišem Ribičem, ki je odobril njeno konspirativno likvidacijo, za kar so uporabili kar puškina kopita. Do jutra jo pustijo ležati ob baraki pokrito z vejami.

Toda ponoči se Angela Meh prebudi. Udarci je niso pokončali. Odplazi se domov v naročje očeta, ki jo poskuša skriti. Zjutraj Oznovci ugotovijo, da je Angela izginila. Najdejo jo doma, jo iztrgajo iz očetovih rok in 300 metrov stran od hiše likvidirajo z dvema streloma v glavo.

Do svoje smrti je skrivoma odhajal na grob svoje hčerke. Ni se je upal odkopati in jo pokopati v družinski grob. V soboto, 16.01.2016 bodo člani društva Huda jama uresničili željo njenega očeta. Preiskali bodo območju 100 kvadratnih metrov in skušali najti posmrtne ostanke Angele Meh.