sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Slovenija

VIDEO: Poglejte, kako je vodilni komentator Nove24TV Roman Vodeb hvalil diktatorja Tita!

Deli na:
VIDEO: Poglejte, kako je vodilni komentator Nove24TV Roman Vodeb hvalil diktatorja Tita!

Danes se psihoanalitik Roman Vodeb na portalu Nove24TV zgraža nad istospolnimi in ženskami, dva tedna po odkritju žrtev v Hudi jami marca 2009 pa se je zgražal nad desničarji, ki so nasprotovali Titovi ulici in ukinili cesto oktobrske revolucije v Trbovljah.

»Zgodovinske osebnosti, kakršen je Josip Broz Tito, to so osebnosti, ki bi jih morali z velikimi črkami vgravirati v zgodovino, tudi na imenih ulic, drevoredov, trgov in to smo svojčas naredili. Ampak zdaj bi bili politično nori, če bi ukinjali ta imena. Že to, da smo v Trbovljah ukinili cesto oktobrske revolucije in Leninov trg, meni osebno ni bilo všeč,« je modroval 20. marca 2009.

»Ukinjati imena, ki so vezana na Tita, v Sloveniji v tem trenutku ni nič drugega kot napad neke desne politične opcije na levo politično opcijo z namenom, da bi si pridobili neke bonitete pri evropskih volitvah, pri volivcih in to zame ni v redu. Tito kot lik zgodovinsko gledano in v svetovnem merilu je bil spoštovanja vreden.«

»Če ne bi bilo krutega kapitalizma, če ne bi umirali za jetiko otroci, če ne bi bile družine obubožane, se socialistična revolucija ne bi zgodila med NOB. Tudi oktobrske revolucije ne bi bilo, če ne bi bilo tega krutega kapitalizma. Temu kapitalizmu je nekdo moral narediti konec…«

V nadaljevanju je razglabljal, kako je bil Josip Broz Tito pozitivna osebnost, ker se je boril za dobro vseh revežev, vseh delavcev, da so bile ideje napredne na etični ravni, da ni bil Tito kriv za povojne poboje in Goli otok in – pozor! – da če bi Tito živel še deset let, bi celemu svetu naznanil, da je socializem propadel in bi prvi na svetu vpeljal parlamentarni sistem.

Neverjetno, kakšne neumnosti je govoril zdajšnji veliki komentator Nove24TV in se sprenevedal pred komunističnim spomenikom, na katerem piše Delo čast in oblast. So mar to na Novi24TV spregledali ali jim je popolnoma vseeno, kdo komentira za njihov portal. Ali pa po novem tudi oni častijo diktatorja, ki se je vozil v dragih limuzinah, potoval v gromozanski jahti, užival v svojem zasebnem živalskem vrtu na Brionih in v kali zatrl vsako opozicijo z likvidacijami, delovnimi taborišči in zapori?

loading...
Loading...