pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

VIDEO: Boštjan M. Turk: Obsojen sem, ker govorim resnico

Deli na:
VIDEO: Boštjan M. Turk: Obsojen sem, ker govorim resnico

Foto: Primož Lavre

Ker sem povedal elemenentarno resnico, sem dobil dva meseca zapora, je na zborovanju odbora 2014 pred vrhovnim sodiščem dejal Boštjan M. Turk. Nedavno je bil obsojen zaradi navedb o zgodovinarju Jožetu Pirjevcu v članku Referenti in renegati - Pirjevec ga ja zasebno tožil, okrožno sodišče v Ljubljani pa je Turka obsodilo na dva meseca zapora in dve leti pogojno.

"Šest mesecev zapora bi dobil, če ne bi imel dveh malih otrok. Obsojen sem, ker govorim resnico," pravi Turk, ki o Sloveniji ugotavlja: "Prehajamo v obdobje Združene Levice! Smo edina država v Evropi, kjer se izvaja popolna rekomunizacija državnega sistema!"

"Moja obsodba je zgolj majhen kamenček v mozaiku obnavljanja zločinskega sistema!" meni Turk, ki je zbrane posvaril: "Moja obsodba in grožnja na Kunstljevem blogu s smrtjo, je grožnja tudi vam."

"Če se ne bomo čimbolj aktivirali in zbirali, bodo z nami kmalu začeli delati to, kar so naredili z našimi predniki!" še dodaja Turk.

Odvetnik Damijan Terpin je ugotavljal: "Zadeva Patria je dvakrat globoko posegla v volilno tekmo in potvorila rezultate volitev."

"Sprašujejo me v Italiji, kaj se dogaja z nami, ki smo bili nekoč za zgled vsem, ki so se vključevali v EU!" je še dodal Terpin.

"Dogajajo se premiki!" je vseeno optimističen Aleš Primc. "V DZ ponovno niso izvolili ene sodnice! Zaradi razlogov, ki jih mi ves čas poudarjamo!"

Od sodišča se je protest preselil pred stavbo RTV v protest pristranskemu poročanju javnega medija. "Ostajamo neomajni v svojem prizadevanju za pravico in svobodo!" je poudaril Matej Zorko, Aleš Primc pa: "Pripravili smo tretji paket zakonov za spremembo pravosodja! Ta se konkretno nanaša na spremembe v tožilstvu!"