Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

VIDEO: Anton Drobnič je Leljaka obtožil izsiljevanja, Leljak odgovarja, da gre za nesramno laž

Deli na:
VIDEO: Anton Drobnič je Leljaka obtožil izsiljevanja, Leljak odgovarja, da gre za nesramno laž

Foto: Top TV

Justin Stanovnik in Anton Drobnič sta v oddaji Vroči stol na Top TV zavrnila očitke Romana Leljaka, da sta bila med ovaduhi Udbe. Drobnič je Leljaka celo obtožil, da ga je ta izsiljeval, da proti plačilu v knjigi Špiclji Udbe ne bi objavil njegovega omena. Leljakov seznam je v resnici Leljakov seznam, to ni udbovski seznam, pravi Drobnič. Leljak se je na Drobničeve obtožbe odzval na Twitterju. Piše, da nikoli ni klical ali se pogovarjal z Drobničem: "Da sem hotel denar, da ga ne objavim, je nesramna laž. Sam Bog ve, da to ni res."

V knjigi Špiclji  Udbe je Leljak objavil imena okoli 10.000 ljudi, ki so od 1945 do 1960 podpisali sodelovanje s takratno slovensko Službo državne varnosti (SDV) ali Udbe. Med njimi sta tudi Justin Stanovnik in Anton Drobnič, ob njiju pa še vrsta drugih vidnih imen slovenske desnice. Zanje je Leljak ob izidu knjige dejal, da so imeli 25 let čas, da javnosti pojasnijo, zakaj so podpisali sodelovanje z Udbo, pa tega niso storili.

Drobnič je Leljakovo pisanje že pred časom zavrnil, v Vročem Stolu pa je voditelju Vladimirju Vodušku dejal, da ga je Leljak celo izsiljeval. Publicist naj bi po telefonu poklical Drobničevega prijatelja in mu povedal, da je našel dokument, po katerem naj bi bil Drobnič špicelj Udbe. Objava bi bila zelo škodljiva za Drobniča in za druge ljudi, naj bi namignil Leljak. "Mojemu znancu pa je predlagal, da bi se kaj dogovorili glede tega, da dokumenta ne bi objavil, da ne bi bilo škode," obtožuje Drobnič publicista.

Ker mojega imena ni mogel prodati, me je objavil kot eno glavnih senzacij, očita Drobnič Leljaku in še dodaja, da naj slednji bi podobno poskušal še z dvema drugima osebama. Pravi še: "Tamara Griesser Pečar mi je dejala, da v Leljakovem seznamu manjkajo nekatera imena, ki so nedvomno bila sodelavci Udbe."