pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vegradovi računi odblokirani, grožnje izvršb še vedno visijo v zraku

Deli na:
Vegradovi računi odblokirani, grožnje izvršb še vedno visijo v zraku

Foto: Bobo

Izvršba Mestne občine Kranj, ki je izvirala iz nedokončane obnove gradu Kieselstein in s katero se stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril ni strinjala in je zato podala pritožbo, je bila v višini okoli 330.000 evrov poplačana, zato zdaj računi Vegrada v stečaju niso več blokirani. Še naprej pa ima Grilova težave pri poplačilih stroškov stečaja.

Izvršba Mestne občine Kranj je po mnenju Grilove povsem neupravičeno posegla na sredstva posebne stečajne mase, dobljene od kupnine zastavljenega premoženja, zato se je na izvršbo pritožba na Okrajno sodišče v Velenju, a pritožba še ni rešena.

Po več tednih so tako računi Vegrada v stečaju odblokirani, vendar pa je izvršba preprečila, da bi plačali tekoče stroške, vezane na nepremičnine, je STA pojasnila Grilova. Tako grožnje nadaljnjih izvršb še naprej "visijo v zraku", Grilova pa se z vsemi vpletenimi poskuša dogovarjati, naj počakajo do jeseni, ko bodo lažje plačali stroške.

Prodaja Vegradovega premoženja namreč le počasi napreduje. Tako so nedavno tudi nezavezujoče ponudbe za zemljišče v Vojniku in kompleks Metleče bile prenizke, zato Grilova z nikomer ni sklenila pogodbe. Kot pravi, bodo še poskušali z novo prodajo po ceni, ki bo usklajena z ločitveno upnico, Poštno banko Slovenije (PBS). Prav tako bo po neuspešnih prodajah vnovič poskušala na dražbi prodati kompleks Montal, kjer je ločitvena upnica prav tako PBS, delno pa je premoženje nezastavljeno.

Zaradi visokih stroškov, povezanih z nepremičninami, Grilova proti koncu letošnjega leta načrtuje, da bo nekatere nepremičnine, ki jih ne more prodati, predala ločitvenim upnikom, med drugim Družbi za upravljanje terjatev bank.