Revija Reporter
Slovenija

Vdor anticepilcev na ljubljansko fakulteto: provokatorki brez mask in PCT poskušali izzvati incident

Biserka Karneža
4.191

4. okt. 2021 15:42 Osveženo: 15:42 / 04. 10. 2021

Deli na:

Protest anticepilcev in nasprotnikov PCT (fotografija je simbolična).

Bobo

Poleg množičnih protestov anticepilci organizirajo številne druge akcije, od ustrahovanja malih podjetnikov, predvsem gostincev, v oktobru, ko so se odprla vrata fakultet, so začeli še z organiziranimi poskusi vdorov na fakultete brez mask in brez izpolnjevanja pogoja PCT.

Po prejetih in zanesljivih informacijah ene izmed študentk, ki je prek študentskega servisa zadolžena, da na eni izmed ljubljanskih fakultet preverja, ali vstopajoči izpolnjujejo pogoje PCT, je prišlo danes, ob osmi uri zjutraj, do izjemno neprijetnega incidenta.

V stavbo fakultete sta vstopili dve mlajši ženski brez maske, ki sta zavrnili prošnjo zaposlene študentke, naj si nadeneta maski in naj pokažeta ali izpolnjujeta pogoj PCT. Dejali sta, da zaradi varstva osebnih podatkov nista dolžni pokazati potrdila in začeli sta trditi, kako gre za neustaven ukrep, ki ga je zavrnilo ustavno sodišče.

Kljub temu, da jima je študentka pojasnila, da to ni res, saj je sodišče zavrnilo pogoj PC (prebolevnost, cepljenje), ki je veljal za javne uslužbence, še vedno pa je treba izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje), se nista želeli ustaviti.

Tako je študentka na pomoč poklicala varnostnika, ki je v pogovoru z napadalnima obiskovalkama ugotovil, da sploh nista niti študentki niti zaposleni na fakulteti in da sta dejansko vstopili v prostore fakultete samo z namenom provokacije, vnašanja nemira. Varnostniku sta zagrozili s tožbo ter da bosta poklicali policijo, kar sta nato storili pred poslopjem fakultete, kamor ju je varnostnik pospremil in kjer jima je na vhodu pokazal obvestilo o tem, da je vstop mogoč le z masko in izpolnjevanjem pogoja PCT.

Kot smo še izvedeli, policija, ki sta jo klicali po telefonu, ni želela ustreči njunim zahtevam in tako sta se končno le poslovili. Lahko domnevamo, da sta na ta dan obiskali še kakšno izmed fakultet, glede na to, da sta svoj prvi poskus nedovoljenega vstopa izvedli že ob osmi uri zjutraj, le uro zatem, ko so se odprla vrata fakultete.