Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Varuhi koalicije: so poslanci SMC res zadovoljni z Janševim vodenjem koalicije?

Deli na:
Varuhi koalicije: so poslanci SMC res zadovoljni z Janševim vodenjem koalicije?

Zdravko Počivalšek s poslanci SMC - Foto: Facebook

Po dobrih desetih mesecih tretje Janševe vlade bodo poslanci glasovali o predlogu konstruktivne nezaupnice, pod katerega je podpisanih 42 poslancev LMŠ, SD, Levice, SAB in Desusa, ki za novega mandatarja predlagajo prvaka Desusa Karla Erjavca.

Za uspešno zamenjavo vlade potrebujejo še poslance SMC, ki pa vsaj za zdaj ostajajo zvesti premierju Janezu Janši, čeprav so nekateri med njimi vse prej kot navdušeni nad njegovim delovanjem.

»To ne bo koalicija ene stranke, kot tudi ne koalicija enega predsednika. To bo koalicijska vlada, v kateri se bo delalo s konsenzom in z upoštevanjem vseh štirih partneric,« je izjavil prvak SMC Zdravko Počivalšek ob vstopu v vladno koalicijo pod vodstvom Janeza Janše.

Predsednika SMC, gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, podpredsednika stranke in predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča ter vodjo poslanske skupine Janjo Sluga smo vprašali, kateri so po njihovem največji dosežki sodelovanja stranke SMC v vladi Janeza Janše in kakšne so njihove pripombe glede delovanja vlade in koalicije. Kaj so odgovorili?

Pišemo, zakaj je poslanska skupina SMC postala Zimbabve, s čim je tik pred vložitvijo nezaupnice izsiljevala premierja, s čim vse sta Janša in njegova stranka razburila poslance SMC ter ali koalicija res deluje s konsenzom in upoštevanjem SMC kot koalicijske partnerice.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24