blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

V zaporu na Dobu nov hišni red: Igor Bavčar se je že priklopil na »viber«

Deli na:
V zaporu na Dobu nov hišni red: Igor Bavčar se je že priklopil na »viber«

Foto: Bobo

Z novim hišnim redom zapora na Dobu ima Igor Bavčar od novega leta naprej pravico do uporabe telefona in interneta.

Z novim letom se je Igor Bavčar, ki v zaporu na Dobu prestaja petletno zaporno kazen zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, priklopil na »viber«.

To ne bi bilo nenavadno, če ne bi bil na polodprtem oddelku, kjer obsojenci nimajo pravice do uporabe prenosnih telefonov in interneta. A to se je spremenilo.

Kot so nam sporočili iz uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, so s 1. januarjem 2018 v vseh zavodih za prestajanje kazni zapora začeli veljati novi hišni redi: »Na polodprtem oddelku Slovenska vas v okviru zavoda Dob, ki je edini dislocirani polodprti oddelek pri nas (stavba je fizično ločena od zaprtega dela zapora), je s tem dnem dovoljena uporaba mobilnih telefonov in interneta na stroške obsojenca, podobno kot je to do sedaj že bilo dovoljeno v dislociranih odprtih oddelkih (ti so v celem zaporskem sistemu štirje). V zaporih, kjer se znotraj ene stavbe izvršujejo različni režimi prestajanja zaporne kazni (zaprti, polodprti in odprti), pa uporaba mobilnih telefonov in interneta zaradi varnostnih razlogov še vedno ni dovoljena.«

Foto: Bobo

Bavčar je prišel v zapor 18. septembra lani, po mesecu dni bivanja na Dobu so ga premestili na polodprti oddelek, kar ni nič posebnega. Prvič je bil pozvan v zapor leta 2015, vendar je takrat šel na operacijo srca, nato je sodbo razveljavilo vrhovno sodišče. Zanimivo je, da je kmalu po težki operaciji že igral košarko.

Nato ga je sodišče vnovič obsodilo, v zapour bi se moral javiti 20. julija lani, a je s pritožbami pridobil še dva meseca svobode. V zaporu mu menda ni hudega, saj ga sojetniki zelo spoštujejo. Zdaj lahko še telefonsko komunicira s svetom.