Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V vipavskem Centru starejših Pristan bodo nadaljevali s testiranjem stanovalcev

Deli na:
V vipavskem Centru starejših Pristan bodo nadaljevali s testiranjem stanovalcev

Center starejših Pristan Vipava - Foto: Center starejših Pristan Vipava

V Centru starejših Pristan v Vipavi želijo po prvih odkritih okužbah z novim koronavirusom kar najhitreje testirati vseh 108 stanovalcev in 45 zaposlenih. Tako so v nedeljo zvečer testirali novo skupino stanovalcev, danes bodo s testiranji nadaljevali, je za STA povedal direktor vipavskega centra Martin Kopatin.

"Nihče od stanovalcev nima hujših znakov bolezni, le dva med njimi sta imela rahlo povišano temperaturo, vsi ostali pa niso imeli nikakršnih znakov bolezni," je povedal Kopatin.

Na nedeljskem sestanku v šempetrski bolnišnici so se sicer pogovarjali, da bi v bolnišnico sprejeli tiste stanovalce iz vipavskega centra, ki so sicer okuženi, vendar niso huje zboleli. "Vendar potrditve s strani bolnišnice še nismo prejeli," je dejal.

Do nedeljskega popoldneva so odkrili devet okuženih stanovalcev in šest zaposlenih, med njimi so štiri že prepeljali v ljubljansko infekcijsko kliniko. V nedeljo popoldne so pripravljali sprejem še za ostalih pet okuženih stanovalcev.

Vsi stanovalci so po direktorjevih besedah sicer v svojih sobah, osamitev pa velja še posebej na tistih oddelkih, kjer so bile okužbe že odkrite. Vse okužene zaposlene pa so napotili v karanteno. Če bo treba, bodo sprejeli še druge zaščitne ukrepe.

Prvo okužbo so v Centru starejših Pristan Vipava potrdili v petek pri enem od stanovalcev centra, vir okužbe pa še ni znan.

To so prvi primeri okužb z novim koronavirusom v tem centru in nasploh prvi primeri okužb v občini Vipava. V Centru starejših Pristan so po besedah direktorja imeli pripravljen načrt za takšne primere, tako da so takoj uvedli drugačno organizacijo dela z vso potrebno zaščitno opremo in vsemi predvidenimi izolacijami po conah.