kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Slovenija

V zasebnem postojnskem domu starejših zaradi potrjene okužbe zaposlenega danes testiranja

Deli na:
V zasebnem postojnskem domu starejših zaradi potrjene okužbe zaposlenega danes testiranja

Talita kum zavod s podeljeno koncesijo za opravljanje institucionalnega varstva starejših v Postojni. - Foto: Google Earth/posnetek zaslona

V domu starejših občanov v Postojni so v petek zvečer potrdili okužbo pri enemu od zaposlenih. Danes bodo testirali vse zaposlene in stanovalce. Župan občine Idrija Tomaž Vencelj in poveljnik CZ Idrija Boštjan Brelih pa sta v samoizolaciji, ker sta bila pred dnevi krajši čas v istem prostoru z osebo, ki je okužena z novim koronavirusom.

"Po odvzetem brisu je sinoči prišla potrditev, da je član zaposlenega osebja v postojnskem domu starejših Talita kum pozitiven na okužbo s koronavirusom. Epidemiološka služba je takoj sprožila vse postopke po protokolu," so na družbenem omrežju Facebook zapisali v Regijskem štabu Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko.

V sodelovanju z Inštitutom za mikrobiologijo in imunologijo ter Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano so že zagotovili potrebno število opreme za jemanje brisov, ki jo bodo danes prevzeli in pripeljali v Postojno. Postojnski zdravstveni dom bo zagotovil dodatno medicinsko osebje, ki bo na vstopni točki pred postojnskim zdravstvenim domom še danes vzelo brise vsem zaposlenim in približno 40 stanovalcem doma starejših, so še zapisali.

Kot je za STA pojasnil postojnski župan Igor Marentič, želijo čim bolj poskrbeti za varnost in zdravje oskrbovancev doma. Če bi se okužba pojavila še pri katerem od stanovalcev, jih bodo preselili na drugo lokacijo. Tudi sicer bodo dom razdelili na več con, da bi tako preprečili morebitno širjenje okužbe.

Na severnem Primorskem pa so v petek popoldne potrdili deveto okužbo v regiji, in sicer v Občini Idrija. Z okuženo osebo sta bila minuli teden v istem prostoru tudi tamkajšnji župan in poveljnik civilne zaščite. Kot so sporočili z regijskega štaba CZ za severno Primorsko, so vsi udeleženci srečanja upoštevali vsa varnostna navodila stroke. A iz previdnosti sta se tako Vencelj kot Brelih odločila, da do nadaljnjega ostajata v izolaciji in bosta svoje naloge do konca samoizolacije opravljala od doma.

To je drugi primer okužbe s covidom-19 na idrijskem. Uradno je na Severnem Primorskem potrjenih devet primerov okužbe, in sicer v Tolminu, Novi Gorici in Idriji po dva, v občinah Šempeter-Vrtojba, Cerkno in Bovec pa po en primer.

loading...
Loading...