mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V ljutomerskem domu starejših šest novih okužb

Deli na:
V ljutomerskem domu starejših šest novih okužb

Ljutomer - Foto: Nataša Juhnov

Število okuženih varovancev z boleznijo covid-19 v domu za starejše v Ljutomeru še vedno narašča. Od 30 stanovalcev, ki so jih testirali v torek, je bilo pozitivnih šest, tako da jih je skupno že 22. Med njimi je 20 stanovalcev in dve zaposleni.

Podžupan občine Ljutomer Niko Miholič je po današnjem drugem skupinskem konferenčnem stiku med predstavniki ljutomerske občine, doma za starejše, CZ in zdravstvenega doma za STA povedal, da jim je direktor doma Tomislav Nemec potrdil, da je po posredovanju občine v stiku z izvajalcem, ki bo kuhal malice za druge občane, v domu pa jih bodo odslej le za varovance.

Miholič še pravi, da predstavniki zdravstvenega doma, pri čemer jih podpira tudi občina, priporočajo, da bi tretje nadstropje doma hermetično izolirali in ga namenili samo obolelim. Ti so zdaj v pritličju, kjer pa kmalu ne bo več prostora, to pa tudi pomeni, da bi morali 30 do 40 zdravih varovancev nekam preseliti.

Po besedah Miholiča od sobote pozivajo Nemca, naj to stori, saj so našli ponudnika, ki sicer noče biti imenovan, ima pa infrastrukturo in zmogljivosti za sprejem zdravih oskrbovancev. "Nemec pravi, da je z njimi v kontaktu, a ponudbe še ni, pozvali pa smo ga tudi, da ustreznost prostorov še danes oceni komisija, v kateri so predstavniki NIJZ in drugih pristojnih ustanov," dodaja Miholič.

Direktor doma Tomislav Nemec danes na vprašanja ni odgovarjal.

Prvi dve okužbi pri stanovalcih doma sta bili potrjeni v petek, v nedeljo še štiri, v ponedeljek pa je število naraslo na 16.