kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poročilo iz ponorele Nemčije: Hamburg se je razglasil za mesto priseljencev

Deli na:
Poročilo iz ponorele Nemčije: Hamburg se je razglasil za mesto priseljencev

Zeleni in socialdemokrati so se tudi dogovorili, da se bo urad za tujce preimenoval v urad za priseljevanje. - Foto: Profimedia

Novo vladajočo koalicijo v Hamburgu bosta sestavila SPD in Zeleni. Stranki sta se že dogovorili, da bo Hamburg v prihodnje sprejel še več migrantov.

Tako bo pristaniško mesto, ki je obenem tudi zvezna dežela, med drugim sprejelo še več beguncev oziroma migrantov v okviru evropskega programa prerazdeljevanje beguncev.

Zeleni in socialdemokrati so se tudi dogovorili, da se bo urad za tujce preimenoval v urad za priseljevanje. S tem naj bi mesto beguncem pokazalo, da jih je pripravljeno sprejeti.

»Smo mesto, v katero stalno prihajajo priseljenci. Zato smo se odločili, da se bo urad za tujce, ki je prva sprejemna točka beguncev, v prihodnje razvijal kot urad za priseljevanje,« je po koalicijskih pogajanjih povedala vodja hamburških Zelenih Anna Gallina.

Vodja hamburške SPD Melanie Leonhard pa je obljubila, da bodo begunce močneje podprli pri njihovem vključevanju na trg dela in pri učenju nemščine.

Urad za tujce je v urad za priseljevanje že v začetku letošnjega leta preimenovalo mesto Berlin. Kot je takrat dejal direktor urada Engelhard Mazanke, naj bi se tujci ob prihodu na urad zaradi preimenovanja počutili dobrodošle, piše Junge Freiheit.