nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V poslansko skupino Pozitivne Slovenije sta se vrnila Saša Kos in Jože Velikonja

Deli na:
V poslansko skupino Pozitivne Slovenije sta se vrnila Saša Kos in Jože Velikonja

Foto: Arhiv Reporterja

V poslansko skupino Pozitivne Slovenije sta se vrnila Saša Kos in Jože Velikonja, je v današnji izjavi za medije dejal vodja poslanske skupine PS Jožef Kavtičnik. PS je po njegovih besedah odprta stranka in je možen vstop za vse, ki želijo sodelovati pri njenem programu.

Kosova in Velikonja sta po Kavtičnikovem pojasnilu menila, da bo šla predsednica vlade Alenka Bratušek po zaupnico v DZ. "Ker se to ni zgodilo, sta se vrnila v poslansko skupino Pozitivne Slovenije," je dejal.

Na novinarsko vprašanje o tem, ali morda še s kom potekajo pogovori za vključitev v poslansko skupino PS, je dejal, da se sam ne pogovarja z nikomer. "Sem se pa pripravljen pogovarjati, če bi kdo to želel," je zagotovil.

Predsednik DZ Janko Veber je 30. aprila prejel izjave 14 poslancev o izstopu iz poslanske skupine PS. Poslanec Jani Möderndorfer je Vebru dal predlog za ustanovitev nove poslanske skupine, v kateri bi sodelovalo 12 poslancev.

Predlog za ustanovitev nove poslanske skupine sta poleg Mödernodrferja podprla tudi Saša Kos in Jože Velikonja, pa tudi Jerko Čehovin, Maja Dimitrovski, Aljoša Jerič, Darko Jazbec, Jožef Kunič, Mitja Meršol, Alenka Pavlič, Alojz Potočnik in Peter Vilfan.

Poslanca Dragan Bosnić in Matjaž Zanoškar sta se odločila, da politično pot nadaljujeta kot samostojna nepovezana poslanca.

Do odcepitve dela poslanske skupine je prišlo potem, ko je Zoran Janković na kongresu PS premagal premierko Alenko Bratušek.