Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po razkolu poslanske skupine PS posvetovanja o reorganizaciji dela v DZ

Deli na:
Po razkolu poslanske skupine PS posvetovanja o reorganizaciji dela v DZ

Foto: Primož Lavre

Poslanske skupine se bodo sestale na sicer rednih zasedanjih, a prvič po odstopu premierke Alenke Bratušek in spremembah v DZ, ki jih je prinesel njen poraz na kongresu PS. Del poslancev PS se je odcepil in ustanovil novo poslansko skupino. Zato se bo predsednik DZ Janko Veber z vodji poslanskih skupin danes posvetoval o reorganizaciji dela v DZ.

Ker so se razmerja koalicije in opozicije porušila, na njih pa temelji zastopanost v delovnih telesih DZ, je namreč potreben nov dogovor o tem. Z novo sestavo v delovnih telesih se bo DZ predvidoma seznanil na izredni seji v četrtek, ko se bo seznanil tudi z odstopom Bratuškove.

Pričakovati je, da bo poslansko skupino nepovezanih poslancev, ki je nastala z odcepitvijo podpornikov Bratuškove od PS, vodil poslanec Jani Möderndorfer. Ta je v ponedeljek napovedal tudi ustanovitev nove stranke, ki jo bo vodila Bratuškova.

Zmaga Zorana Jankovića na kongresu PS pa ni prinesla le sprememb v poslanski skupini, ki jo začasno vodi Barbara Žgajner, pač pa tudi "prečiščenje" v organih stranke. Dosedanja podpredsednika PS Maša Kociper in Robert Golob ter predsednik ljubljanskega odbora PS Aleš Čerin so že izstopili iz strankinih organov.

A v PS zagotavljajo, da so na predčasne volitve pripravljeni. Janković naj bi se po nekaterih neuradnih informacijah danes popoldne sestal s predstavniki lokalnih odborov PS.

Pričakovati je, da bodo o predčasnih volitvah, datumih in rokih ter tudi o predlogu SDS za spremembo ustave, s katero bi omogočili samorazpustitev DZ, danes razpravljale tudi poslanske skupine.