Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

lazar 3 Svet24.si

»V času korone šport za invalide na lokalni ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Janša in Pivec Svet24.si

Političarke, ki jih odnaša kljub zaupanju ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

koala na smrčki Odkrito.si

Nenavadni "okrasek" se je priplazil sam

pesem Njena.si

Peter Poles se vrača

Slovenija

V NSi ni dileme: Tonin bo ostal šef stranke

Deli na:
V NSi ni dileme: Tonin bo ostal šef stranke

Matej Tonin - Foto: Twitter/NSi

Današnji kongres NSi bo zaradi omejitev v času epidemije covida-19 prvič v zgodovini stranke digitalen. Na njem se bodo poleg edinega kandidata za predsednika stranke Mateja Tonina predstavili še kandidati za organe strank, ki pa jih bodo delegati izvolili po pošti. Na kongresu pripravljajo tudi razprave o zdravstvu in gospodarstvu.

Za kongres, ki bo potekal po videokonferenčni povezavi in se bo začel ob 10. uri, je akreditiranih skoraj 500 delegatov stranke. V živo ga bo mogoče spremljati na strankini spletni strani, na njenem profilu na Facebooku in kanalu Youtube, od koder bo tudi mogoče zajemati sliko.

Kongresni govor bo imel aktualni predsednik stranke Tonin, ki na volitvah za vnovičen mandat na čelu stranke nima tekmecev. Kongres bosta poleg gostov nagovorila tudi vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat in evropska poslanka Ljudmila Novak, delo ministrstev pa bodo kongresu predstavili minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za delo Janez Cigler Kralj in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin.

V večurnem programu pripravljajo tudi tri kongresne razprave, in sicer o svetu po covidu-19, o koronski krizi kot izzivu za prenovo zdravstvenega sistema ter o covidu-19 kot priložnosti za slovensko gospodarstvo.

Po omenjenem programu bodo kongres prekinili in ga nadaljevali v četrtek ob 17. uri z razglasitvijo izidov volitev. Glasovanje namreč poteka po pošti, delegati so glasovnice že prejeli, oddajo pa jih lahko do vključno ponedeljka. Poleg predsednika na kongresu volijo še šest članov izvršilnega odbora ter po pet članov nadzornega odbora in razsodišča.

Loading...