nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

kmetija Njena.si

POP TV razkril prvih 16 tekmovalcev Kmetije

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NSi bo razkrila svoje kandidate za volitve v DZ

Deli na:
NSi bo razkrila svoje kandidate za volitve v DZ

Matej Tonin - Foto: Bobo

Na današnjem digitalnem programskem kongresu bodo delegati NSi sprejemali osnutek programa, s katerim bo stranka nastopila na državnozborskih volitvah. Na kongresu se bodo predstavili tudi kandidati za volitve v DZ ter opredelili položaj stranke v političnem prostoru in njeno kratkoročno politično vizijo.

Osnutek volilnega programa, ki je akcijsko in delovno naravnan, bo vseboval predvsem konkretne ukrepe, ki jih želi stranka izpeljati še v zdajšnjem in nato v prihodnjem mandatu, je v dneh pred kongresom za STA dejal predsednik stranke Matej Tonin. Ključne točke programa bodo po njegovih besedah socialno-tržno gospodarstvo, dostopno javno zdravstvo, država v službi človeka, vsestranski razvoj posameznika ter povezana in enakomerno razvita Slovenija.

Stranka, ki je po Toninovi oceni v dobri kondiciji, bo na kongresu predstavila tudi kandidate, ki bodo na prihajajočih državnozborskih volitvah kandidirali na listi stranke. "Gre za preverjeno kandidatno listo, za katero so Slovenci lahko mirni, da gre za ekipo, ki že vrsto let dela skupaj, se med seboj pozna, v primeru izvolitve pa bo to homogena in čvrsta ekipa, kar je za delo v parlamentu ključno," ob tem zagotavlja Tonin. Kandidatna lista bo po njegovih besedah spolno, izobrazbeno, poklicno in regionalno raznolika, Tonin pa pričakuje, da bodo kandidirali tudi vsi aktualni ministri NSi.

Kongresa stranke se bo po pričakovanjih udeležilo nekaj manj kot 500 delegatov, ob predsedniku stranke jih bodo uvodoma nagovorili še ministri iz vrst NSi Janez Cigler Kralj, Jernej Vrtovec in Mark Boris Andrijanič ter vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat in evropska poslanka Ljudmila Novak. Pričakovati je tudi pozdravne nagovore iz tujine.