vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V novi Zorčičevi stranki bo tudi bivši minister DeSUS Tomaž Gantar

Deli na:
V novi Zorčičevi stranki bo tudi bivši minister DeSUS Tomaž Gantar

Tomaž Gantar - Foto: Bobo

Z današnjim ustanovnim kongresom bo tudi uradno zaživela nova stranka LIDE (Liberalni demokrati). Na kongresu, ki bo potekal popoldan in bo sicer zaprt za javnost, bodo sprejeli statut in program stranke, izvolili bodo tudi vodstvene organe. Vodenje stranke bo predvidoma prevzel Igor Zorčič, ki je trenutno edini kandidat za predsednika.

Program nove stranke LIDE bo, kot so pojasnili za STA, program liberalne stranke. Zorčič je sicer v izjavi ob koncu lanskega leta razkril, da bodo v ospredju stranke med drugim svobodna gospodarska pobuda in človekove pravice.

Kateri posamezniki sodelujejo pri ustanovitvi stranke, za zdaj uradno še ni znano, v zadnjih mesecih so se večkrat omenjala nekatera imena nekdanjih članov SMC, med drugim tudi nekdanjo pravosodno ministrico Lilijano Kozlovič. Da je med ustanovnimi člani, je za STA potrdil tudi nekdanji zdravstveni minister iz DeSUS Tomaž Gantar, saj, kot je navedel, podpira dobra programska izhodišča stranke. Med ustanovnimi člani stranke pa naj ne bi bilo Zorčičevih kolegov iz poslanske skupine nepovezanih poslancev Janje Sluga in Jurija Lepa.

LIDE bo, kot so za STA pojasnili v stranki, v prihodnje delala na povezovanju z vsemi, ki zagovarjajo podobne politične vrednote in si želijo drugačne vlade, kot je aktualna pod vodstvom Janeza Janše. Zorčič je sicer že večkrat povedal, da se o sodelovanju pogovarjajo tudi z nekaterimi župani, imeli so tudi pogovore z DeSUS. O sodelovanju naj bi se pogovarjal tudi s stranko Z.dej nekdanjega strankarskega kolega iz vrst SMC Jureta Lebna in z nekdanjim predsednikom uprave GEN-I Robertom Golobom, ki je napovedal aktivni vstop na politični parket.