državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Mežiški dolini zbrali več kot 7800 podpisov proti ukinitvi urgence

Deli na:
V Mežiški dolini zbrali več kot 7800 podpisov proti ukinitvi urgence

Foto: Bobo

Civilna iniciativa je zbrala 7856 podpisov proti ukinitvi urgence v Mežiški dolini in jih pred petkovim zaključkom javne obravnave predloga pravilnika o službi nujne medicinske pomoči (NMP) poslala na ministrstvo za zdravje. Tam sicer predstavnike Mežiške doline mirijo, da predlagani pravilnik ne poslabšuje oskrbe z NMP v Mežiški dolini.

Predlog pravilnika o službi NMP za Koroško predvideva vzpostavitev urgentnega centra v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in enega satelitskega centra v Radljah ob Dravi. Na Ravnah na Koroškem, kjer zdaj deluje prehospitalna enota, pa je predviden reanimobil.

V Mežiški dolini, kjer primarno zdravstvo za okoli 27.000 prebivalcev zagotavlja Zdravstveni dom Ravne na Koroškem, zdravstvena stroka, lokalne skupnosti in gospodarstvo načrtovano novo ureditev razumejo kot poslabšanje stanja. Zato se je organizirala civilna iniciativa, ki je zbirala podpise proti ukinitvi urgence v Mežiški dolini in jih poslana na ministrstvo za zdravje.

"V preteklosti je Mežiška dolina že marsikaj izgubila, a tokrat gre za življenja! Čutimo se dolžni boriti za vsakega med nami in mnogi smo pripravljeni iti tudi na ulice," je v dopisu ministrstvu v imenu iniciative zapisala Marijana Kašnik in pozvala ministrstvo, da skrbno preuči argumente, ki jih je lokalno okolje posredovalo v postopku javne obravnave predloga pravilnika o službi NMP.

Ministrstvo za zdravje, ki je predlog pravilnika na Koroškem pojasnjevalo 14. maja, danes z obiskom Brežic in Novega mesta zaključuje s predstavitvami nove ureditve na terenu. Tudi v Logatcu imajo številne pomisleke in zvečer pripravljajo javno obravnavo na temo ohranitve ekipe NMP.