evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Ljubljani voznica trčila v peško in pobegnila

Deli na:
V Ljubljani voznica trčila v peško in pobegnila

Foto: Bobo

Ljubljanski policisti so v sredo malo pred 15. uro dobili obvestilo o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila na Litostrojski cesti v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V nesreči se je hudo poškodovala 18-letna peška, ki pa ni v smrtni nevarnosti.

Po do sedaj znanih podatkih je 40-letna voznica osebnega avtomobila volkswagen polo vozila po Litostrojski cesti proti Celovški cesti in pripeljala do prehoda za pešce. Zaradi neupoštevanja pravil prednosti pešca na zaznamovanem prehodu za pešce je z nezmanjšano hitrostjo trčila v 18-letno peško, ko je ta pravilno prečkala prehod za pešce.

Voznica je trčila v levi bok peške, ki jo je vrglo na pokrov motorja oziroma na vetrobransko steklo, od tam pa jo je odbilo 18 metrov naprej. Peška je pri tem poletela preko osebnega avtomobila, ki je takrat stalo na Litostrojski cesti. Voznica osebnega avtomobila je po trčenju kraj prometne nesreče zapustila, ne da bi pri tem pomagala poškodovani peški, ki je v nesreči utrpela hude telesne poškodbe.

Peško so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije peška ni v smrtni nevarnosti. Policija nadaljuje z delom in bo na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov zoper voznico podala kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.