rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Katastrofa: na jugu Italije avtobus zgrmel v prepad; skoraj 40 mrtvih

Deli na:
Katastrofa: na jugu Italije avtobus zgrmel v prepad; skoraj 40 mrtvih

Foto: Reuters

Z juga Italije poročajo o hudi nesreči, ki je zahtevala najmanj 39 smrtnih žrtev in devet ranjenih, med katerimi so tudi otroci. Nesreča se je zgodila v nedeljo zvečer med krajema Irpino in Baisano. Vzrok nesreče še ni znan, preiskujejo pa, ali je voznika, ki je v nesreči umrl, doletela srčna kap, poroča avstrijska tiskovna agencija APA-

Nesreča se je zgodila ob 20.30 na viaduktu avtoceste A16. Turistični avtobus je najprej trčil v kolono stoječih avtomobilov, nato pa prebil ograjo in padel z mostu 30 metrov globoko. Avtobus je po padcu pristal na zelo težko dostopnem kraju. Domnevajo tudi, da bi lahko imel avtobus zaradi okvarjenih zavor preveliko hitrost.

V nesreči so umrli trije otroci. Trije otroci so tudi med ranjenimi, od tega se dva borita za življenje. Lažje ranjenih je bilo sicer tudi nekaj voznikov in potnikov v avtomobilih, v katere je trčil avtobus.

Vsi potniki avtobusa so bili iz okolice Neaplja in so bili med sabo prijateljsko povezani. Ob koncu tedna so se udeležili kopanja v toplicah Telese, nato pa so se podali še na romanje v Pietrelcino. Med ranjenimi sta dva v smrtni nevarnosti.

Eden od preživelih potnikov je po poročanju italijanskih medijev povedal, da je avtobusu pred nesrečo eksplodirala ena od pnevmatik na levi strani. Voznik naj bi skušal zatem zavirati, a je z visoko hitrostjo trčil v kolono. Po navedbah policije na cesti ni videti, da bi avtobus zaviral, še poroča APA.

Italijanski mediji izpostavljajo še, da viadukt, na katerem je prišlo do nesreče, velja za nevarnega. Na njem naj bi se zgodilo že več nesreč s smrtnim izidom.

Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je sožalje družinam in prijateljem žrtev nesreče izreklo prek spletnega družbenega omrežja Twitter.