nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Ljubljani protest proti obveznemu cepljenju

Deli na:
V Ljubljani protest proti obveznemu cepljenju

Foto: Bobo

Današnjega protestnega shoda nasprotnikov obveznega cepljenja na ljubljanskem Prešernovem trgu se je udeležilo več deset ljudi, ki so opozorili na pravico do svobode odločanja o cepljenju in drugih medicinskih posegov v telo.

Glavni moto protesta je zahteva po svobodi odločanja glede cepljenja in drugih medicinskih posegov, je pojasnil predsednik Društva za svobodo odločanja in organizator shoda Primož Verbič. Cepljenje je obvezno in se mu ni mogoče izogniti, če niso izkazane kontraindikacije s strani komisije za cepljenje, še opozarja.

"V praksi je to nemogoče doseči, ker sama država oziroma stroka vzročno povezavo med cepljenji in stranskimi učinki a priori zavrača, torej so starši v poziciji, da otroke morajo cepiti. Če se jim pa zgodi stranski učinek - kar ni tako redek pojav - pa tega ne morejo dokazati. Torej živimo v državi, kjer je obvezno cepljenje pravzaprav prisilno," je ocenil Verbič.

Z današnjim miroljubnim javnim shodom želijo opozoriti na krivice oz. kršitve s strani države in stroke. Po njihovem mnenju bi morala z ustavo določena pravica, kakršna je nedotakljivost telesa, obveljati tudi v njihovem primeru: "Naj ima vsakdo pravico do izbire, ali se bo cepil ali ne. Necepljeni otroci ne ogrožajo nikogar, ki je cepljen. Če pa to ne drži, potem se pa vprašamo, zakaj še vedno vztrajajo pri obveznosti cepljenja, ki je dokazano lahko tudi zelo škodljivo."

V zvezi s pojasnili stroke, da nekateri otroci ne morejo biti cepljeni in da bi necepljeni otroci ogrozili prav njih, pa Verbič dodaja, da "taista stroka 'pozabi' povedati, da so ti otroci v večini primerov otroci, poškodovani s cepivi, zato ne smejo biti cepljeni. Torej najprej so jih poškodovali, zdaj pa se sklicujejo nanje".

Podobni shodi se danes odvijajo še v Zagrebu, Dubrovniku, Beogradu, Novem Sadu, Nišu, Podgorici, Skopju in Plovdivu.