osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 26. maja

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

V januarju 325 ilegalnih prehodov slovenske meje, največ je Alžircev in Pakistancev

Deli na:
V januarju 325 ilegalnih prehodov slovenske meje, največ je Alžircev in Pakistancev

Foto: Primož Lavre

Policisti so na novomeškem območju v petek in soboto obravnavali več ilegalnih prehodov državne meje in poskuse izmika mejni kontroli na Obrežju. Na avtocesti iz smeri Obrežja so ustavili voznika, ki je v kombiniranem vozilu prevažal šest državljanov Iraka. Več tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo, so policisti prijeli tudi v Sevnici in Črnomlju.

V soboto so policisti na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani ustavljali voznika kombiniranega vozila Mercedes vito hrvaških registrskih oznak. Voznik je vozil z veliko hitrostjo in ni upošteval znakov policistov. Ustavili so ga pri Biču in med postopkom ugotovili, da 19-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža šest državljanov Iraka, med njimi dva otroka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, so v sporočilu pojasnili na Policijski upravi Novo mesto.

Policisti so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, 19-letnemu Hrvatu pa so zasegli vozilo in ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega
dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

V petek pa so mejni policisti na prehodu Obrežje med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na vstopu v Slovenijo na podvozju vozila našli dva državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Na tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak so skrite med tovorom našli štiri državljane Pakistana.Na tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak so na podvozju našli dva državljana Afganistana, v tovornem delu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak pa še štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako so hrvaškim varnostnim organom sevniški policisti v petek predali štiri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Črnomaljski policisti so pri Sinjem vrhu izsledili in prijeli štiri državljane Maroka in dva državljana Alžirije, dva državljana Maroka sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, druge tujce pa so predali hrvaškim varnostnim organom. V soboto so v Črnomlju prijeli državljana Maroka in državljana Alžirije, so še pojasnili na PU Novo mesto.

Policisti so v januarju obravnavali 325 nezakonitih prehodov meje. Število se je glede na januar preteklega leta povečalo za 33,7 odstotka. Najpogosteje so v januarju obravnavali državljane Alžirije in Pakistana. Največ, 41 odstotkov vseh nezakonitih prehodov, so obravnavali policisti na območju PU Koper. V minulem mesecu je 172 tujcev izrazilo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, med njimi je bilo največ državljanov Alžirije, je še razvidno iz poročila policije o nezakonitih prehodih državne meje za januar 2019.

Loading...