atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na območju Dolenjske in Celja izsledili 31 nezakonitih migrantov in voznika

Deli na:
Na območju Dolenjske in Celja izsledili 31 nezakonitih migrantov  in voznika

Foto: Bobo

Policisti so konec tedna prijeli voznika, ki je prevažal tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Poleg tega so na mejnem prehodu Obrežje med pregledom tovornjakov iz Makedonije odkrili sedem tujcev, ki so poskušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Dolenjski policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 21 tujcev.

Brežiški policisti so v nedeljo v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, sicer francoski državljan v vozilu prevaža Sirca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na mejni prehod Obrežje je v petek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so med pregledom vozila odkrili pet tujcev, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Afganistance so predali hrvaškim varnostnim organom.


V soboto se je zgodba ponovila. Na Obrežju so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v tovornem delu tokrat našli dva Afganistanca, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ju hrvaškim policistom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Vukovci, Župelevec in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

S Policijske uprave Celje pa so sporočili, da je policist, ki je bil na poti v službo, v nedeljo popoldne, na relaciji Podplat-Tekačevo opazil dva moška in posumil, da gre za ilegalna prebežnika. Policijska patrulja ju je ustavila in z njima izvedla postopek. Ugotovili so, da gre za državljana Sirije, ki sta v Slovenijo ilegalno vstopila. Eden od njiju je bil mladoleten. Oba sta zaprosila za azil.