386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

matevz vidovsek olimpija Ekipa24.si

Brez zadržkov: Vratar Olimpije o slabi prodaji ...

Nina Osenar Kontrec, Dejan Kontrec Njena.si

Nina Osenar Kontrec razkrila veliko skrivnost

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Črni na Koroškem dobrodelni tek za prizadete v poplavah

Deli na:
V Črni na Koroškem dobrodelni tek za prizadete v poplavah

Črna na Koroškem pod vodo. - Foto: Facebook/Štefan Rebernik

Tudi ta konec tedna se vrstijo prireditve, s katerimi organizatorji zbirajo sredstva za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah. Potem ko so bili v začetku avgusta primorani odpovedani tekaško prireditev K24 Ultra Trail v Črni na Koroškem, jo bodo v spremenjeni obliki izvedli danes. Dobrodelni bodo med drugim tudi v Ilirski Bistrici.

Za vse ljubitelje teka po hribovskih poteh in pohodništva ter druge bo danes v Črni na Koroškem potekal dobrodelni K24 trail - Skupaj za Črno. Vsa sredstva, ki jih bodo pridobili z organizacijo teka, ki se začne ob 9. uri, bodo namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črna in Gorski reševalni službi Koroška. Obe organizaciji sta v poplavah v začetku avgusta utrpeli veliko škode.

V Parku Nade Žagar v Ilirski Bistrici pa območno združenje Rdečega križa, društvo MKNŽ in ostali partnerji pod častnim pokroviteljstvom župana Občine Ilirska Bistrica Gregorja Kovačiča od 15. ure organizirajo dobrodelno prireditev, ki so jo poimenovali Bistrc za Slovenjo.

Načrtujejo raznolik nabor dogajanja in ponudbe. V programu bodo z delavnicami, igrami, športnimi dogodki, kulinarično ponudbo ter nastopi in predstavitvami sodelovala lokalna društva in ostale organizacije. Tako v Črni kot Ilirski Bistrici organizirajo tudi srečelov, so sporočili organizatorji.