Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

MEI RABIČ 1 Njena.si

Kako je 'Ela' postala zvezda serije Skrito v raju?...

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Črni na Koroškem dobrodelni tek za prizadete v poplavah

Deli na:
V Črni na Koroškem dobrodelni tek za prizadete v poplavah

Črna na Koroškem pod vodo. - Foto: Facebook/Štefan Rebernik

Tudi ta konec tedna se vrstijo prireditve, s katerimi organizatorji zbirajo sredstva za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah. Potem ko so bili v začetku avgusta primorani odpovedani tekaško prireditev K24 Ultra Trail v Črni na Koroškem, jo bodo v spremenjeni obliki izvedli danes. Dobrodelni bodo med drugim tudi v Ilirski Bistrici.

Za vse ljubitelje teka po hribovskih poteh in pohodništva ter druge bo danes v Črni na Koroškem potekal dobrodelni K24 trail - Skupaj za Črno. Vsa sredstva, ki jih bodo pridobili z organizacijo teka, ki se začne ob 9. uri, bodo namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črna in Gorski reševalni službi Koroška. Obe organizaciji sta v poplavah v začetku avgusta utrpeli veliko škode.

V Parku Nade Žagar v Ilirski Bistrici pa območno združenje Rdečega križa, društvo MKNŽ in ostali partnerji pod častnim pokroviteljstvom župana Občine Ilirska Bistrica Gregorja Kovačiča od 15. ure organizirajo dobrodelno prireditev, ki so jo poimenovali Bistrc za Slovenjo.

Načrtujejo raznolik nabor dogajanja in ponudbe. V programu bodo z delavnicami, igrami, športnimi dogodki, kulinarično ponudbo ter nastopi in predstavitvami sodelovala lokalna društva in ostale organizacije. Tako v Črni kot Ilirski Bistrici organizirajo tudi srečelov, so sporočili organizatorji.