oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V CD javna tribuna Društva slovenskih pisateljev

Deli na:
V CD javna tribuna Društva slovenskih pisateljev

Foto: Bobo

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) bo z današnjo javno tribuno v Cankarjevem domu (CD), naslovljeno Slovenska kultura sredi razpada vrednot, obudilo tradicijo javnih tribun iz 80. let in dalo glas predstavnikom civilne družbe. Tribune se bo udeležilo več kot 70 skupin civilne družbe, o stanju v državi pa bo spregovorilo okoli 30 govorcev.

Javne tribune so po besedah predsednika društva Vena Tauferja zelo pomembne zato, ker lahko udeleženci med seboj izmenjajo mnenja ter si povedo vse tisto, kar med demonstracijami ne utegnejo artikulirati dovolj razumno in sporočilno.

Poleg DSP se tribuni pridružujejo Koordinacijski odbor kulture Slovenije (KOKS), Stranka za trajnostni razvoj Slovenije - TRS, protestni odbor Vseslovenske ljudske vstaje ter številne skupine, ki so že na protestih predstavljale svoja stališča in se oglašale z različnimi pozivi.

V protestnem odboru Vseslovenske ljudske vstaje vidijo tribuno DSP kot spodbudo državljankam in državljanom, da se aktivirajo in se zavedo tega, da so oni tisti, na katerih v tem trenutku leži odgovornost za spremembe v državi.

O aktualni družbeni situaciji v državi bodo na tribuni med drugimi spregovorili France Bučar, Tone Peršak, Spomenka Hribar, Remzo Skenderović, Peter Kovačič Peršin, Vuk Ćosić, Uroš Lubej in Mateja Kožuh Novak.