sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V bovškem Zip line parku adrenalinska vožnja 200 metrov nad tlemi

Deli na:
V bovškem Zip line parku adrenalinska vožnja 200 metrov nad tlemi

V Bovcu so odprl prvi Zip line park v Sloveniji, v katerem bodo obiskovalci lahko uživali na najdaljši adrenalinski vožnji v Evropi. Zip line park nad Bovcem omogoča obiskovalcem kar 2,4 kilometra dolgo adrenalinsko "letenje" po jekleni vrvi, na višini do 200 metrov nad tlemi, najvišja dosežena hitrost pa je 60 kilometrov na uro.

Eden največjih Zip line parkov v Evropi se nahaja v gorski dolini Krnica v Kaninskem pogorju. Avantura pa se začne že v Bovcu, saj adrenalina željne obiskovalce najprej čaka razburljiva, deset kilometrov dolga vožnja do prve Zip line točke. Na štartnem mestu vodniki razložijo osnove, nato s posebnim pasom vsakogar varno pritrdijo na jekleno vrv in že sledi polet visoko nad tlemi, je za STA povedal vodja Adrenalin Parka Bovec Uroš Snoj.

Med spustom se obiskovalcem odpirajo čudoviti panoramski razgledi nad celotno zgornje Soško dolino. Vidi se vrhove Julijcev, strugo reke Soče in Koritnice ter Bovec in Čezsočo. Za spust ni potrebna posebna oprema, le športna oblačila in primerna obutev, v parku pa bodo veseli vseh, ki so starejši od desetih let.

"Med prvimi obiskovalci parka so predvsem Slovenci," je povedal Snoj, ki pričakuje, da bodo na avanturistično pustolovščino privabili tudi tuje obiskovalce. Pričakovanja so velika, saj takega spusta ni v bližini Bovca. Snoju se zato napovedujejo tudi skupine tujih obiskovalcev, s katerimi sodeluje tudi pri organizaciji drugih adrenalinskih športov.

Zip-lining je adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi med dvema točkama, ki sta precej oddaljeni. Vodnik obiskovalca pripne z varovalnim pasom na škripec in ta že leti kot ptica oddaljeni postojanki naproti.

Celotno doživetje v Zip line parku je tudi v celoti dokumentirano. Poskrbeli bodo za nepozabne spomine adrenalinskih voženj na jekleni vrvi, tako bo vse natančno zabeleženo in dostavljeno na želeno elektronsko pošto.

Investitor parka je podjetje Aktivni planet, ki se ukvarja z adrenalinskimi športi. Zemljišče je v uporabo odstopila občina Bovec, ki se zaveda nove priložnosti turističnega razvoja kraja.