pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ustanovljena Jankovićeva Pozitivna Slovenija

Deli na:
Ustanovljena Jankovićeva Pozitivna Slovenija

Foto: Primož Lavre

Ljubljanski župan Zoran Janković je ustanovil stranko Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija, s katero namerava nastopiti na predčasnih državnozborskih volitvah. Ob začetku današnjega kongresa je bilo prisotnih 339 ustanovnih članov in članic, ki so Jankovića soglasno izvolili za predsednika stranke.

Kot je dejal Janković v uvodnem nagovoru ob začetku ustanovnega kongresa, bo danes ustanovljena stranka programska stranka, ki bo združevala dobre ljudi, ki bodo trdo delali za dobro Slovenije.

Kot cilj stranke je izpostavil varno, socialno in uspešno državo. Poudaril je, da je starejšim treba zagotoviti dobre pokojnine in dovolj domov za ostarele, mladim pa stanovanja, da bodo lahko iskali zaposlitev v mestu, kjer so študirali, ne pa v tujini. Za to pa, kot poudarja, potrebujemo gospodarstvo z novimi delovnimi mesti z dodano vrednostjo. Jankovićev cilj je 4-odstotna gospodarska rast in manj kot 3-odstotni proračunski primanjkljaj. Napoveduje tudi nove korake pri pregonu kriminala in izboljšanju delovanja sodstva.
 
Obljubil je, da si bo prizadeval, da bi lahko čez štiri leta rekli: "Dobrodošli v najlepši državi na svetu, v naši Sloveniji."
 
Spomnil je, da danes mineva pet let od razglasitve rezultatov lokalnih volitev, na katerih se je prvič zavihtel na stolček ljubljanskega župana. V teh petih letih so mnogi dobili občutek in verjamejo, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu.
 
Glede morebitnih očitkov, da so volilni programi večine strank podobni, pa se je vprašal: "Komu bodo državljani verjeli? Tistim, ki so imeli priložnost, pa niso nič naredili, ali tistim, ki so z delom dokazali marsikaj?"