Revija Reporter
Slovenija

Lažna spletna stran Zorana Jankovića: 99-odstotna parodija?

Reporter

19. okt. 2011 5:02 Osveženo: 15:38 / 26. 10. 2023

Deli na:

Na spletu se je pojavila stran pozitivna-slovenija.com, ki si je sposodila ime stranke Zorana Jankovića, a več kot očitno ni v podporo njegovi kandidaturi na državnozborskih volitvah.

Avtor spletne strani je neznan, so pa vsebine na njej kritične do Zorana Jankovića: izpostavljena sta njegova sinova Damjan in Jure, vpletena v več spornih poslov, objavljene so povezave do za župana negativnih spletnih člankov, kakor tudi video, na katerem Tone Rope, tedaj še predsednik vlade, Jankoviću pove, da ga je on nastavil na čelo Mercatorja.

Pri ameriškem podjetju Fastdomain Inc 15. oktobra registrirana stran sicer v drobnem tisku na dnu opozarja, da "ta spletna stran ni uradna spletna stran. Medijsko se kvalificira kot SPOOF oz politična satira, predstavlja pa državljanski forum o zadevnih tematikah z naslonom na pravico do izražanja."
Pravo spletno domeno stranke (PozitivnaSlovenija.si) je sicer že pravočasno registrirala oglaševalska agencija Igorja Ariha, ki dela predvolilno kampanjo za Jankovića, omenjeni naslov pa trenutno vodi na stran zoranjankovic.si