tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

Slovenija

Urednik Stopa Senica: Vodstvu RTV je bila predstavljena osnova nastopov na Viktorjih

Deli na:

Podelitev viktorjev je dvignila mnogo prahu. Na RTV Slovenija zatrjujejo, da ni potekala skladno s scenarijem, ki so ga prejeli v vpogled. Glavni in odgovorni urednik revije Stop, ki je prireditev organizirala, Martin Senica je za STA povedal, da so nastopajoči pripravili osnovo, ki je bila v veliki meri predstavljena vodstvu RTV Slovenija.

Kot je pojasnil Senica, je koncept podelitve viktorjev za najvidnejše slovenske medijske dosežke, ki so si ga letos zamislili avtorji, nastajal s skupnimi močmi vseh nastopajočih. Vsak izmed njih je pripravil osnovo, ki je bila v veliki meri tudi predstavljena vodstvu RTV Slovenija, sami nastopajoči pa so na svojih točkah še gradili in delali do konca, "lahko bi rekli skoraj do nastopa na odru". Temu je po besedah Senice botrovala tudi stiska s časom, ki je bil na voljo za pripravo in izvedbo same prireditve.

Posameznik za vodenje so bili izbrani na podlagi njihove uspešne zgodovine ustvarjanja humornih predstav in nastopov. Vsak izmed njih je imel dokaj proste roke, da nastopi v svojem prepoznavnem stilu, je pojasnil Senica in dodal: "Satiriki skušajo ujeti duh časa, ki ga živimo, in ga predstaviti čim bolj duhovito. Včasih jim uspe bolj, včasih manj. Da je bila večina prispevkov satiričnih, je kriv torej čas, ki ga živimo. Poudarjam, osnovni namen oddaje je bil - zabavati, špikati in ne žaliti."

Podelitev viktorjev naj bi bila po prepričanju RTV Slovenija neprimerno izrabljena za politično opredeljevanje in agitacijo. Sami tudi menijo, da je šlo za nedopustno zlorabo živega prenosa prireditve.

Posnetka prireditve zato ne bodo predvajali v okviru ponovitev oddaj. Za umik posnetka podelitve viktorjev s programa se je vodstvo RTV Slovenija odločilo na podlagi pravil za predstavitev mnenj o vprašanju zakonodajnega referenduma o družinskem zakoniku.

Posnetek oddaje v času referendumske kampanje torej ne bo na voljo, bo pa do njega mogoče ponovno dostopati prek avdio/video arhiva na spletni strani www.rtvslo.si po 25. marcu.

Na prireditvi, ki jo je letos povezovalo več voditeljev, so se dotaknili političnega dogajanja, med drugim lanskih volitev, t.i. shoda trenirkarjev, vprašanj glede homoseksualnosti in družinskega zakonika, združevanja ministrstev ter ponarejenega spričevala.