Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Uprava Perutnine Ptuj ponudila odstop; krivdo pa še naprej zavrača

Deli na:
Uprava Perutnine Ptuj ponudila odstop; krivdo pa še naprej zavrača

Foto: Bobo

Uprava Perutnine Ptuj na čelu z dolgoletnim predsednikom Romanom Glaserjem je danes nadzornemu svetu ponudila odstop. Po nedavni policijski preiskavi so se tako odločili v dobro družbe in ne zato, ker bi priznavali kakršnekoli nepravilnosti, je pojasnil Glaser. Nadzorniki se o odstopu še niso izjasnili.

Kot je danes na novinarski konferenci povedal Glaser, se nadzorni svet, v katerem Sij trenutno še niti nima svojih predstavnikov, danes o ponudbi vseh štirih članov uprave še ni odločal, saj gre za zapletene pravne zadeve zaradi procesa prevzemanja Perutnine in Holdinga PMP.

V naslednjih dneh bo namreč po njegovem mnenju potrebnega mnogo pravniškega znanja, da bodo na koncu našli takšno rešitev, ki ne Perutnini ne Siju ne bi povzročila kakšne škode. Dolgoletni prvi mož ptujske skupine je potrdil, da je del teh pogovorov tudi odpravnina, ki pripada upravi, saj se ji sicer mandat izteče šele naslednje leto. Ob tem je zagotovil, da bo uprava svoje tekoče naloge opravljala še naprej do končanja vseh postopkov.

"Glede na zadnje dogajanje, ki je v podjetju povzročilo določen nemir, smo zaposlenim in lastnikom predstavili okoliščine, od dokapitalizacije do prodaje holdinga ter vodenja vseh ostalih poslovnih dogodkov v letošnjem in preteklih letih. Za vsem tem uprava tudi stoji, saj smo prepričani, da smo delali legalno in v dobrobit družbe," je dejal Glaser.

Ker so se v zadnjih dneh množila negativna sporočila v zvezi s podjetjem, prav tako so iz Sija sporočili, da bi bilo smiselno, da se uprava na to odzove, so glede na poslovne prakse v velikih koncernih, predvsem pa za zaščito Perutnine in potencialno večinskega lastnika, danes nadzornikom ponudili odstop, je povzel Glaser.

Glaser je posebej poudaril, da s tem korakom predvsem želijo razčistiti dejstva in umiriti zadeve v dobro Perutnine Ptuj in Sija, nikakor pa tega ne počnejo zato, ker bi imeli občutek krivde, ali ker bi počeli karkoli narobe.