Revija Reporter
Slovenija

Upor državnih svetnikov Janši: maščevanje Borisa Popoviča, ker ni postal Počivalškov državni sekretar?

M. M.
4.218

14. jul. 2021 7:46 Osveženo: 7:55 / 14. 7. 2021

Deli na:

Boris Popovič

Primož Lavre

Državni svetniki so izglasovali veto na novelo zakona o nalezljivih boleznih, kar je velik šok za vlado Janeza Janše, ki takega odziva državnega sveta v tem mandatu svoje vlade še ni doživel.

Za odložilni veto je bilo 18 svetnikov, 13 jih je bilo proti noveli zakona o nalezljivih boleznih, s katero želi vlada uresničiti odločbo ustavnega sodišča, da so nekateri deli zakona, povezani z ukrepi ob epidemiji, neustavni.



Državni svet v dosedanjem mandatu Janševe vlade še ni dal veta na kak vladni zakon, zato je razplet glasovanja močno vznejevoljil predsednika DS in Janševega podpornika Alojza Kovšco.

Cinik Alojz Kovšca v Odmevih stresal slabo voljo: Naj državnozborski pravniki pripravijo zakon o nalezljivih boleznih

Najglasnejši nasprotnik zakona med svetniki je nekdanji koprski župan Boris Popovič, ki je že v nedeljo na Facebooku napovedal, da se s »prijateljem dr. Terškom« trudita, da DS izglasuje veto na, kot mu pravi Teršek, »sramotni zakon«.

»Upam, da nama bo s somišljeniki in modrostjo DS oz. Državnih Svetnic in Svetnikov, uspelo ustaviti ta nadvse sporni zakon že kar na izredni seji DS in da referendum ne bo več nujno potreben,« je še napisal Popovič.

Spomnimo, nekdanjega koprskega župana je hotel lani Zdravko Počivalšek imenovati za državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu. Po burnih odzivih javnosti in kritikah tudi iz svoje stranke SMC si je Počivalšek premislil.

Aferaška druščina: Počivalšek in bivši koprski župan Boris Popovič sta staknila glavi (FOTO)

Se Popovič z vetom zdaj maščuje vladi, v katero mu ni bilo usojeno priti? Zanimivo je, da je nekdanji župan z Janšo povezan tudi preko odvetnika Francija Matoza, ki zastopa oba moža.

Državni svet v dosedanjem mandatu Janševe vlade še ni dal veta na kak vladni zakon, zato je razplet glasovanja močno vznejevoljil predsednika DS in Janševega podpornika Alojza Kovšco.