Revija Reporter
Slovenija

Aferaška druščina: Počivalšek in bivši koprski župan Boris Popovič sta staknila glavi (FOTO)

M. M.

3. sep. 2020 6:00 Osveženo: 6:48 / 03. 9. 2020

Deli na:

Zdravko Počivalšek in Boris Popovič v koprskem lokalu.

Facebook

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek se je v Kopru sestal z nekdanjim koprskim županom Borisom Popovičem. O čem je tekla beseda na sestanku dveh politikov, obremenjenih z aferami?

Facebook skupina Če je virus, je  virus za vse je objavila fotografijo srečanja ministra Počivalška in bivšega župana Popoviča, ki sta v Kopru posedala v lokalu v Popovičevi lasti.

Ob tem skupina postavlja vprašanje, kaj imata skupnega »pogojno obsojeni bivši župan, ki so ga spremljale številne afere in sumljivi posli« in eden najvišjih slovenskih politikov, ki ga prav tako »spremljajo številne korupcijske afere v času razglašene epidemije in nabave zaščitnih mask ter respiratorjev«.

Zaradi nabav zaščitne opreme so zoper Počivalška vložene lazenske ovadbe, njegova stranka SMC pa je v kratkem času, kar jo vodi, postala političen mrtvec, še spominjajo v skupini Če je virus, je  virus za vse.

»Ali minister potrebuje kakšno storitev od črnogorskega prijatelja iz Obale? Zakaj se pripelje nek minister za gospodarstvo v tvoj lokal in kaj tam išče? Je nova afera pred vrati?« še postavljajo vprašanje v skupini.