feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Slovenija

»Umazane živali« na različnih avtobusih: Jernej Štromajer v Dražgoše z SD, njegova partnerka Urška Honzak pa z Levico

Deli na:
»Umazane živali« na različnih avtobusih: Jernej Štromajer v Dražgoše z SD, njegova partnerka Urška Honzak pa z Levico

Jernej Štromajer in Urška Honzak v Štromajerjevi objavi na Facebooku. - Foto: Facebook

»Pozdrav z Dražgoš. Z Urško sva sicer šla vsak z drugim busom (vsak s svojo stranko). #KoalicijaSamoDoma,« je na svojem FB profilu zapisal državni sekretar Jernej Štromajer, ki je med božičem javnost razburil z žaljivim božičnim voščilom.

Njegova partnerica je Urška Honzak, mestna svetnica Levice v Ljubljani. Tako sta sodeč po zapisu v Dražgoše pripotovala vsak s svojim strankarskim avtobusom: Urška z Levico, on pa z SD. V koaliciji sta, kot je zapisal, samo doma.

Štromajer je med božičnimi prazniki razburil slovensko javnost z žaljivim in poniglavim tvitom: »Srečen božič, ve, umazane živali«, ki je sicer citat iz filma Sam doma, ko glavni junak, deček Kevin, po televiziji gleda kriminalko, kjer nekdo izreče omenjene besede in nato nekoga ustreli.

Kakšen zelo inovativen državni tožilec bi zato lahko Štromajerjevo »voščilo« razlagal kot poziv k strelskemu obračunu nad ljudmi, ki praznujejo božič. Verjamemo, da to sicer ni bil njegov namen, a ne glede na to je ta tvit najmanj skrajno neprimeren za nekoga, ki je državni sekretar v ministrstvu za izobraževanje, torej desna roka ministra Jerneja Pikala.Poniglavi državni sekretar je s svojim tvitom sprožil javno ogorčenje in skupina okoli Aleša Primca na portalu 24kul.si zbira podpise pod peticijo za njegovo razrešitev, v sredo ob 16. uri pa bo pred vladno palačo protestni shod »ljudi, ki praznujejo božič«.

Po drugi strani pa si je težko predstavljati, da bi Štromajer na podoben način užalil politično versko sekto, ki vsako leto hodi na romanje na Dražgoše, in jih tam »pozdravil« z umazanimi živali. Verjetno ga potem nikoli več ne bi spustili na avtobus.

loading...
Loading...