pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ulaga poskuša z Matozovo pomočjo nazaj na čelo SZS; kdo bo glavni v Sočiju?

Deli na:
Ulaga poskuša z Matozovo pomočjo nazaj na čelo SZS; kdo bo glavni v Sočiju?

Foto: Bobo

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je na včerajšnji seji vršilca dolžnosti predsednika zveze Enza Smrekarja predlagal za uradnega kandidata zveze za novega vodjo slovenske delegacije na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Smučarska zveza bo sicer novega predsednika izvolila na skupščini 16. januarja, so še sklenili člani IO SZS.

Člani izvršilnega odbora smučarske zveze bodo predlog za imenovanje Smrekarja za vodjo delegacije v Soči uradno poslali Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS), ki bo nazadnje imenoval novega vodjo. Ta bo nadomestil Primoža Ulago, ki je odstopil z mesta predsednika smučarske zveze, s tem pa se je tudi sprožilo iskanje novega vodje olimpijske delegacije.

Olimpijski komite bo, kot kaže, odločal o več kandidatih. Odbor za vrhunski šport pri OKS je za vodjo delegacije predlagal nosilko bronastega odličja z zadnji olimpijskih iger v Vancouvru Petro Majdič, svojega kandidata, predsednika Matjaža Rakovca, za vodjo slovenske reprezentance v Sočiju ima tudi Hokejska zveza Slovenije. IO OKS bo predvidoma še v tem tednu imenoval vodjo reprezentance.

Smrekar, ki je po odstopu Ulage že drugič postal začasni predsednik krovne nacionalne smučarske organizacije, funkcijo vršilca dolžnosti predsednika zveze je opravljal tudi v času po odstopu Tomaža Lovšeta s predsedniškega položaja, resno razmišlja o uradni kandidaturi za predsednika smučarske zveze. Kot je dejal med sejo izvršilnega odbora SZS, odločitve o soglasju h kandidaturi za predsednika SZS še ni sprejel. Smrekar izhaja iz gospodarstva, preden bi se podal v takšno kandidaturo pa se mora o tem pogovoriti tudi s svojim trenutnim delodajalcem.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je včeraj še drugič opravil sejo brez navzočnosti Primoža Ulage, za katerega so že na eni prejšnjih sej ugotovili, da je odstopil s predsedniškega mesta zveze, čeprav je sam dan po tem dogodku zatrdil, da tega ni storil ter da je bil njegov odstop neveljaven. Člani IO SZS so se seznanili s pismom pravnega zastopnika Ulage Francija Matoza, v katerem predlaga čim prejšnji sklic izredne skupščine zveze, na kateri bi glasovali o zaupnici "predsedniku društva Primožu Ulagi". Po mnenju Smrekarja je ta zgodba za njih končana. Na ljubljanski upravni enoti poteka postopek vpisa Enza Smrekarja kot zakonitega zastopnika smučarske zveze v register. V zvezi s tem na zvezi ne pričakujejo težav, status vršilca dolžnosti predsednika pa ni niti najmanj vprašljiv, saj imajo za njegovo imenovanje zakonito podlago.