VESOLJE Dobra karma

Opozorilo astrologov: 28. januar 2021 bo dan ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

raiven, sara-briški Odkrito.si

Poglej jo, je že spremenila pričesko

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

Magazin

Zaradi predragih tekmovališč ZOI brez smuka in skokov?

Deli na:
Zaradi predragih tekmovališč ZOI brez smuka in skokov?

Foto: Reuters

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian-Franco Kasper je danes ob robu tradicionalnega Foruma Nordicuma v poljski Szklarski Porebi razkril, da se Fis bori, da nekatere tradicionalne smučarske discipline ostanejo sestavni del zimskih olimpijskih iger.

Čeprav se zamisel zdi skorajda nemogoča, na Moku potekajo pogovori o smiselnosti in potrebnosti smuka in superveleslaloma, smučarskih skokov in dolgih disciplin v smučarskem teku v okviru olimpijskega programa. Razlog so visoki stroški za izgradnjo infrastrukture, ki mnogim državam gostiteljicam iger povzročijo visoke stroške, a prireditelji v novi infrastrukturi nikakor ne najdejo trajnostne rabe.

"Ti športi so zibelka zimskih olimpijskih iger, ki so zraven že vse od začetka," je v zvezi s tem dejal Kasper, tudi član Moka, in dodal, da si iger brez tega ne predstavlja. Vsaj za igre do Pekinga 2022 še ni zaskrbljen: "Kitajci obljubljajo najboljše igre doslej in imajo potreben denar."

Bolj Kasperja na Kitajskem skrbi izvedba smučarskih tekmovanj zaradi pomanjkanja snega, obenem pa vidi v igrah na Kitajskem tudi novo priložnost za zimski šport. "Igre so pomembne za razvoj. Tega bo vzpodbudila tudi smučarska industrija, saj ima Kitajska že zdaj 200 zimsko-športnih središč."

Loading...