stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zaradi predragih tekmovališč ZOI brez smuka in skokov?

Deli na:
Zaradi predragih tekmovališč ZOI brez smuka in skokov?

Foto: Reuters

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian-Franco Kasper je danes ob robu tradicionalnega Foruma Nordicuma v poljski Szklarski Porebi razkril, da se Fis bori, da nekatere tradicionalne smučarske discipline ostanejo sestavni del zimskih olimpijskih iger.

Čeprav se zamisel zdi skorajda nemogoča, na Moku potekajo pogovori o smiselnosti in potrebnosti smuka in superveleslaloma, smučarskih skokov in dolgih disciplin v smučarskem teku v okviru olimpijskega programa. Razlog so visoki stroški za izgradnjo infrastrukture, ki mnogim državam gostiteljicam iger povzročijo visoke stroške, a prireditelji v novi infrastrukturi nikakor ne najdejo trajnostne rabe.

"Ti športi so zibelka zimskih olimpijskih iger, ki so zraven že vse od začetka," je v zvezi s tem dejal Kasper, tudi član Moka, in dodal, da si iger brez tega ne predstavlja. Vsaj za igre do Pekinga 2022 še ni zaskrbljen: "Kitajci obljubljajo najboljše igre doslej in imajo potreben denar."

Bolj Kasperja na Kitajskem skrbi izvedba smučarskih tekmovanj zaradi pomanjkanja snega, obenem pa vidi v igrah na Kitajskem tudi novo priložnost za zimski šport. "Igre so pomembne za razvoj. Tega bo vzpodbudila tudi smučarska industrija, saj ima Kitajska že zdaj 200 zimsko-športnih središč."